Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Πρώτη και αυτοδύναμη η «Αγωνιστική Συσπείρωση»

Σε αρχαιρεσίες προχώρησε το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων στις 22 και 23 Οκτώβρη για την ανάδειξη τακτικής διοίκησης. Η πλούσια λειτουργία και δράση του Σωματείου τον περίπου ενάμιση χρόνο ζωής του συνέβαλε αποφασιστικά στη μαζικοποίησή του, με δεκάδες νέες εγγραφές.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Μισθωτών Δικηγόρων» αναδείχθηκε 1η και αυτοδύναμη, καταλαμβάνοντας τις 5 από τις 9 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ εξέλεξε 2 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στις αρχαιρεσίες ψήφισαν συνολικά 295 μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: «Αγωνιστική Συσπείρωση Μισθωτών Δικηγόρων» 170 ψήφοι και ποσοστό 57,63%, «Αντίρρηση» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ) 114 ψήφοι και 38,64%, «Ταξική Πορεία» (ΚΚΕ - ΜΛ) 9 ψήφοι και 3,05%, «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Μισθωτών και Ασκούμενων Μισθωτών Δικηγόρων» (ΜΛ - ΚΚΕ) 2 ψήφοι και 0,68%.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Μισθωτών Δικηγόρων» χαιρετίζει όσους συμμετείχαν μαζικά στις πρώτες αρχαιρεσίες του Σωματείου και επισημαίνει:

«Οι ασκούμενοι και μισθωτοί συνάδελφοι που στήριξαν την "Αγωνιστική Συσπείρωση Μισθωτών Δικηγόρων" κόντρα στις φωνές συμβιβασμού και ηττοπάθειας και έκαναν υπόθεσή τους τη συνέχεια της οργάνωσης του αγώνα του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων σε ταξική κατεύθυνση, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, γεμίζουν με αισιοδοξία όλους εμάς που συμμετείχαμε και στηρίξαμε το ψηφοδέλτιο! Με νέα ορμή και την ίδια επιμονή και αποφασιστικότητα, σήμερα φωνάζουμε: Ούτε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνεχίζουμε στον δρόμο που χαράξαμε στις 19 Ιουλίου 2020, όταν ιδρύσαμε το Σωματείο μας! Διεκδικούμε το σύγχρονο, το πραγματικά ρεαλιστικό, το αναγκαίο: Συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού της άσκησης! Στοχεύουμε χωρίς φόβο τον πραγματικό αντίπαλο: Την εργοδοσία και όλους τους φορείς της, το κράτος της, τις αστικές κυβερνήσεις, που έχουν ενιαίο σχέδιο σε βάρος της ζωής μας.

Δίνουμε νέα ραντεβού στις απεργιακές μάχες που θα έρθουν, συνεχίζουμε την πάλη μας ενάντια στην καταστολή και την περιστολή των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας.

Μπλοκάρουμε στην πράξη το εργασιακό τερατούργημα, τον νόμο Χατζηδάκη, αλλά και όλους τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, απαιτώντας την κατάργησή τους!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ