Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πολύμορφη αλληλεγγύη από σωματεία σε όλη τη χώρα

Το Συνδικάτο Επισιτισμού ετοιμάζει το «τραπέζι» στους απεργούς λιμενεργάτες
Το Συνδικάτο Επισιτισμού ετοιμάζει το «τραπέζι» στους απεργούς λιμενεργάτες
Μηχανοκίνητη πορεία έγινε από τους εργαζόμενους της COSCO και το Σάββατο το πρωί, σηκώνοντας ξανά στο πόδι τις εργατογειτονιές των περιοχών γύρω από το λιμάνι, και με συνθήματα και τρικάκια καλώντας τον λαό να βρεθεί στο πλευρό τους. Οταν επέστρεψαν στο ΣΕΜΠΟ τούς περίμεναν ένα πιάτο ζεστή φασολάδα, σάντουιτς, κρουασάν και άλλα πολλά που έφεραν εργαζόμενοι από το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού, στο πλαίσιο της μεγάλης και πολύμορφης έμπρακτης αλληλεγγύης που προκαλεί ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων.

Η φασολάδα έβρασε και ετοιμάστηκε μέσα στο ΣΕΜΠΟ, με τους εργαζόμενους του Επισιτισμού να πιάνουν δουλειά από νωρίς το πρωί, φέρνοντας μαζί τους και τα ανάλογα σύνεργα, καζάνια, τεράστια «μάτια» πετρογκάζ, τραπέζια και καρέκλες. Το μεσημέρι όλα ήταν έτοιμα. Στρώθηκαν τεράστιες τραπεζαρίες, με τους εργαζόμενους της COSCO, αρκετοί και με τις οικογένειές τους, φανερά συγκινημένοι να ευχαριστούν για τη συμβολική αυτή κίνηση και να λένε «πόση δύναμη μας δίνει όλη αυτή η αλληλεγγύη».

Αλληλεγγύη και από τη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα και την απεργία των εργαζομένων στην COSCO, το πρωί του Σαββάτου εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στο εμπορικό κέντρο «Λιμάνι», όπου στεγάζονται τα γραφεία εταιρείας του Ομίλου της COSCO.

Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Απλήρωτη δουλειά, σακατεμένοι εργάτες - έτσι κερδίζουν οι κεφαλαιοκράτες» και κρατώντας πανό που έγραφε «Οχι άλλο αίμα για τα κέρδη των καπιταλιστών», εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργατών της COSCO, καταδικάζοντας παράλληλα κυβέρνηση και εργοδοσία που επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Παράλληλα μοίραζαν στους διερχόμενους το ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών εργατών, και από την ντουντούκα καλούσαν σε δυνάμωμα της αλληλεγγύης και κλιμάκωση του αγώνα με συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη.

Νέες ανακοινώσεις στήριξης

Στο μεταξύ, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων προστίθενται: Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Λάρισας, Αρτας, Ιωαννίνων, Σάμου, Ζακύνθου, Λευκάδας - Βόνιτσας. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ). Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο», το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ικαρίας - Φούρνων, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Γλυφάδας και γύρω δήμων, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ