Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζί με τον λαό διαδηλώνουν και οι μικροί επαγγελματίες

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Αθήνας από την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στο Σύνταγμα καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της νέας έξαρσης της πανδημίας, με την ακρίβεια που καλπάζει, τα χρέη και την αβάσταχτη φορολογία που κάνουν δύσκολη την επιβίωσή τους. «Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την αύξηση του ΑΕΠ δεν πείθουν, γιατί κανένας δεν είδε αύξηση στην τσέπη του. Η ακρίβεια τα σαρώνει όλα με ρυθμούς χιονοστιβάδας», σημειώνει η ΟΒΣΑ. Οι δυσβάσταχτες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, του φυσικού αερίου, του πετρελαίου θέρμανσης, στις πρώτες ύλες και τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος στη δουλειά τους, «έρχονται μετά από μια μακρά περίοδο μείωσης των εισοδημάτων, διόγκωσης των χρεών, ψαλιδίζοντας κάθε προοπτική βελτίωσης», επισημαίνει.

«Οι επιπτώσεις του νόμου Χατζηδάκη μας αφορούν, θα χτυπήσουν και τη δική μας πόρτα!», προειδοποιεί η ΟΒΣΑ, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολιτικές που το υπηρετούν», είναι το κάλεσμα που απευθύνει. «Ο δρόμος της οικονομικής ανάκαμψης που επικαλείται η κυβέρνηση της ΝΔ είναι στρωμένος με ένταση της εκμετάλλευσης και καταπατημένα εργατικά δικαιώματα, λουκέτα μαγαζιών και διόγκωση των χρεών των αυτοαπασχολούμενων», καταγγέλλει και προσθέτει: «Συνεχίζουμε μαζικά οργανώνοντας και τη δική μας πάλη για την προστασία του εισοδήματός μας, για την κατάργηση των άδικων φόρων, όπως το τέλος επιτηδεύματος, και την επανένταξή μας σε αφορολόγητο 12.000 ευρώ, για την κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών και τη γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, για την προστασία από τον εφιάλτη της πανδημίας που συνεχίζεται, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας στην Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Παιδεία των παιδιών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (2024-01-26 00:00:00.0)
Κανένας αυτοαπασχολούμενος χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη (2022-06-02 00:00:00.0)
Στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων φορτώνει η κυβέρνηση την «ευθύνη» της πανδημίας (2021-11-05 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα και διεκδικούν μέτρα στήριξης (2021-10-06 00:00:00.0)
Μόνες κερδισμένες οι μεγάλες επιχειρήσεις από το αντεργατικό νομοσχέδιο (2021-05-15 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο στις 31 Μάρτη για μέτρα στήριξης και προστασίας της υγείας (2021-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ