Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΙΥΕ
Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις που τίναξαν στον αέρα το Συνέδριο της Ομοσπονδίας

Τις μεθοδεύσεις που οδήγησαν στην αναβολή του 38ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), που είχε προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Οκτώβρη, καταγγέλλουν οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ).

Οι εργασίες του Συνεδρίου, ενώ είχαν προγραμματιστεί με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Ομοσπονδίας, αναβλήθηκαν την τελευταία στιγμή μετά από την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την παράταξη «ΕΝΕΡΓΑ» (ΠΑΣΚΕ). Οι ίδιες δυνάμεις επιδίωξαν όλο το προηγούμενο διάστημα να μην οργανωθεί Συνέδριο με ζωντανή συζήτηση και συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων, αλλά να αντικατασταθεί από ηλεκτρονικές διαδικασίες, χωρίς καμία διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων. Οταν οι επιδιώξεις τους δεν έγιναν πράξη, επέλεξαν να τινάξουν στον αέρα το Συνέδριο της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο χώρο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το Συνέδριο, καταγγέλλοντας τη ματαίωσή του.

«Ενα συνέδριο Ομοσπονδίας πρέπει να έχει υπόσταση στα πραγματικά ζητήματα που καίνε σήμερα τους εργαζομένους, να τους αφορά. Να μπαίνει στο επίκεντρο η ανάγκη αγωνιστικής απάντησης στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολυθεί, για να μείνει ο νόμος στα χαρτιά, για να βάλουμε μπρος για νέες κατακτήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», τόνισε ο Θανάσης Γκώγκος, εκ μέρους της ΔΑΣ σε δήλωσή του από τον χώρο όπου ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν οι εργασίες του Συνεδρίου.

Σχολιάζοντας τη στάση της παράταξης της «ΕΝΕΡΓΑ» (ΠΑΣΚΕ) και την αντιδραστική της θέση για ηλεκτρονική ψηφοφορία, ο Θ. Γκώγκος σημείωσε ότι στην ουσία αυτό σημαίνει «να γίνει η Ομοσπονδία ο "λαγός" για την υλοποίηση των αντιδραστικών διατάξεων του νόμου - εκτρώματος Χατζηδάκη». Μάλιστα, στις παραμονές του Συνεδρίου και ενώ ολοκληρώνονταν οι νομιμοποιητικές διαδικασίες για σωματεία και αντιπροσώπους, στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα. «Αποδείχτηκε στην πράξη ποιοι ήταν αυτοί που δεν ήθελαν και δεν θέλουν να γίνει το συνέδριο», υπογράμμισε ο Θ. Γκώγκος, μεταφέροντας την αποφασιστικότητα των εκλεγμένων συνέδρων της ΔΑΣ να γίνει ένα πραγματικό συνέδριο.

Την αναβολή καταγγέλλουν ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καταγγέλλει επίσης με ανακοίνωσή της τις προσπάθειες της παράταξης «ΕΝΕΡΓΑ», ενώ σε επόμενη συνεδρίαση θα προκηρύξει εκ νέου Συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ