Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση με αποκλεισμό του ΣΜΑ

Κινητοποίηση με αποκλεισμό του ΣΜΑ Σχιστού Πειραιά πραγματοποίησε χτες το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Δημιουργία ΜΕΑ (Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων), συνεχίζοντας τον αγώνα της για να μην μετατραπούν σε σκουπιδότοπο οι γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος.

«Απαιτούμε διαχείριση απορριμμάτων προς όφελος του λαού, δεν θα αναπνέουμε καρκίνο για τα κέρδη των επιχειρηματιών», τόνισε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής η Χρυσάνθη Αγάθη, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τερψιχώρος». Οι μαζικοί φορείς του Περάματος, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας διεκδικούν επίσης να κλείσει ο ΣΜΑ στο Νεκροταφείο Περάματος και ο ΣΜΑ στο Σχιστό.

Η Συντονιστική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή Πατούλη ετοιμάζονται να φέρουν σε ψήφιση τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό και σε άλλα 4 (!) σημεία της Αττικής, τη διαιώνιση του αίσχους στον ΧΥΤΑ Φυλής, την ελάχιστη στήριξη της ανακύκλωσης. Κάνουν τις γειτονιές μας σκουπιδότοπο. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ