Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Σήμερα η συγκέντρωση των συνδικάτων του Πειραιά

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην Αγ. Σωτήρα στην Π. Κοκκινιά

Χτυπημένος από θρασύδειλα φασιστοειδή μετανάστης στη Νίκαια
Χτυπημένος από θρασύδειλα φασιστοειδή μετανάστης στη Νίκαια
Συγκέντρωση σήμερα στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Σωτήρας στην Παλιά Κοκκινιά πραγματοποιούν σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά έπειτα από το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά προκειμένου να δοθεί απάντηση στη νέα επίθεση φασιστοειδών εναντίον μεταναστών από το Πακιστάν που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Οκτώβρη, στην προαναφερόμενη πλατεία.

Οπως αναφέρει το κάλεσμα του ΕΚΠ, «καλούμε την εργατική τάξη, τα σωματεία και τα συνδικάτα του Πειραιά να μπούνε εμπόδιο στη φασιστική δράση, να τους πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Εχθρός μας δεν είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, δεν είναι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι άλλου χρώματος, άλλης θρησκείας ή άλλης εθνικότητας. Εχθρός μας είναι η πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας στη δουλειά και στη ζωή. Οι φασίστες αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι είναι όπλο του συστήματος. Κυνηγώντας τα θύματα της αδικίας και της εκμετάλλευσης θέλουν να καλύψουν τα αφεντικά, τους εκμεταλλευτές του ιδρώτα μας».

Επισημαίνει ότι «τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, ο κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Να ενταθεί η προσπάθεια για μεγάλη εργατική κινητοποίηση στις 4 Νοέμβρη στον Πειραιά, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο απέναντι στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου. Να πάρουμε παράδειγμα από τον μεγάλο αγώνα των λιμενεργατών στον Πειραιά, στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, που διεκδικούν δικαιώματα και μέτρα υγείας και ασφάλειας, ώστε να γυρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι σώοι και αβλαβείς από τη δουλειά στο σπίτι τους, να μην υπάρξει και άλλος νεκρός εργάτης».

Καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά θα πολεμάμε πάντα! Στις γειτονιές του Πειραιά, στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι! Πίσω στα λαγούμια τους!

Ολοι στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στο Πασαλιμάνι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με παρέμβαση του ΚΚΕ ακυρώθηκε φασιστοσύναξη (2024-06-04 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την επίθεση φασιστοειδών σε κάτοικο (2023-06-09 00:00:00.0)
Καταδίκη των ρατσιστικών φασιστικών επιθέσεων σε μετανάστες εργάτες (2020-02-14 00:00:00.0)
Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά (2017-11-10 00:00:00.0)
Εξω η Χρυσή Αυγή απ' τα σχολεία και τις γειτονιές! (2014-02-08 00:00:00.0)
Καταδικάζουν τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη (2013-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ