Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα στις 6 Νοέμβρη

Τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα, δυναμώνοντας τη διεκδίκηση για μέτρα αποκατάστασης και προστασίας, προετοιμάζουν μαζικοί φορείς και Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία.

Μετά την πραγματοποίηση συσκέψεων συντονισμού των μαζικών φορέων, των Ομοσπονδιών των αγροτών, την προηγούμενη βδομάδα, πραγματοποιούνται συσκέψεις, περιοδείες σε χωριά, προκειμένου να ξεσκεπαστούν τα ψέματα και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης και να υπάρξει μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Σήμερα, στις 12 μ., θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τους μαζικούς φορείς της Καρδίτσας.

Δαμάσι: Παραμένουν τα προβλήματα για δεκάδες οικογένειες

Τα προβλήματα δεκάδων οικογενειών διαπίστωσε ξανά το πρωί της Κυριακής κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας, μετά από περιοδεία στον οικισμό των σεισμόπληκτων.

8 μήνες μετά τους μεγάλους σεισμούς, δεκάδες οικογένειες εξακολουθούν να διαμένουν στοιβαγμένοι στα μικροσκοπικά κοντέινερ των 25 τ.μ., κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα όλες αυτές οι σεισμόπληκτες οικογένειες που δεν μπορούν να κατοικήσουν τα σπίτια τους, καλούνται να πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος σε ό,τι αφορά τα πάγια, καλούνται τώρα να πληρώσουν κανονικά και τον ΕΝΦΙΑ.

Στα κοντέινερ δεν έχουν τοποθετηθεί στέγαστρα για προστασία από τη ζέστη το καλοκαίρι και τώρα από τις βροχές, με αποτέλεσμα σε ορισμένα άρχισαν να μπαίνουν νερά από τις πόρτες ή και από τις οροφές.

Η ιατρική κάλυψη είναι ελλιπής, αφού ένας γιατρός επισκέπτεται τον οικισμό μια φορά τη βδομάδα για λίγες ώρες.

Αρκετές οικογένειες δεν έχουν πάρει καθόλου ή μέρος της αποζημίωσης για την οικοσκευή. Ενώ 20 περίπου ιδιοκτήτες σπιτιών που ενώ έπαθαν ζημιές, αποκλείσθηκαν άδικα από τη διαδικασία χορήγησης τόσο του επιδόματος των 600 ευρώ, όσο και για την οικοσκευή και επιδιορθώσεις, γιατί το σπίτι τους δεν αποτελούσε πρώτη κατοικία.

Ενώ ξεκίνησαν κάποιες κατεδαφίσεις «κόκκινων» σπιτιών, κανένας δεν ξεκίνησε να φτιάξει νέο σπίτι, αφού οι περισσότερες οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Στο πλευρό των πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας σωματεία της Λάρισας

Στο κέντρο αγώνα και αλληλεγγύης πυρόπληκτων στην Στροφυλιά της Βόρειας Εύβοιας βρέθηκαν για δεύτερη φορά εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, των σωματείων εργαζομένων του Επισιτισμού - Τουρισμού, των Οικοδόμων, του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου μεταφέροντας τη στήριξή καθώς και οικονομική ενίσχυση για τους πυρόπληκτους.

Εκπλήρωσαν έτσι την υπόσχεση την οποία έδωσαν σε εκατοντάδες Λαρισαίους, που συνείσφεραν οικονομικά μέσω της συναυλίας που διοργάνωσαν με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών τον Αύγουστο, να παραδώσουν αυτήν τη βοήθεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δοθούν οι αποζημιώσεις και να λυθούν τα προβλήματα των σεισμόπληκτων (2022-03-26 00:00:00.0)
Οι πληγές από τις καταστροφές παραμένουν (2021-12-31 00:00:00.0)
«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου» μετά από κάθε καταστροφή (2021-08-13 00:00:00.0)
Παραμένουν τα προβλήματα για τους σεισμόπληκτους (2021-04-28 00:00:00.0)
Μετά τον τρόμο, ανασφάλεια για την αποκατάσταση (2008-06-11 00:00:00.0)
Μετά το σεισμό τούς «χτύπησε» η κοροϊδία (2000-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ