Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
Καμία παραίτηση από τον αγώνα δικαίωσης των αιτημάτων τους

Μηνύματα στήριξης για το συλλαλητήριο στις 6/11

Στιγμιότυπο από τη συναυλία αλληλεγγύης στον Πύργο
Στιγμιότυπο από τη συναυλία αλληλεγγύης στον Πύργο
Τη συνέχιση του αγώνα τους για να παραμείνουν στον τόπο τους εξέφρασαν για άλλη μια φορά οι πυρόπληκτοι της Ηλείας, με τη συναυλία αλληλεγγύης με την Ρίτα Αντωνοπούλου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Πύργο. Διατρανώθηκε για μία ακόμη φορά η θέλησή τους να μη σταματήσουν να αγωνίζονται μέχρι να δικαιωθεί και ο τελευταίος πληγέντας, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για το συλλαλητήριο του ερχόμενου Σαββάτου 6 Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θανάσης Βομπίρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής. Στάθηκε στο ενθαρρυντικό γεγονός της συγκρότησης Πανελλαδικής Επιτροπής Πληγέντων, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο «για να ζήσουμε στον τόπο μας, παλεύοντας για τη ζωή που μας αξίζει», και κατέληξε: «Θα παίρνουμε θάρρος και ιδέες από τα παιδιά μας που δίνουν ζωντάνια στα χωριά μας και ελπίδα σε εμάς να συνεχίσουμε».

Το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, που εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος τόνισε ότι ο αγώνας πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών είναι δίκαιος και κάλεσε σε μαχητική οργάνωση της αλληλεγγύης, που μπορεί να οδηγήσει σε θετικές διεργασίες. «Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στοχεύοντας τον πραγματικό εχθρό, δηλαδή το αστικό κράτος», επεσήμανε.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη σκηνή
Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη σκηνή
Το «παρών» στη στήριξη των πυρόπληκτων της Ηλείας έδωσε η Ρίτα Αντωνοπούλου, με τη μαγευτική φωνή της και τα τραγούδια που ερμήνευσε συνοδεία του Μανώλη Ανδρουλιδάκη, του Σταύρου Καβαλιεράτου και του Μιχάλη Ατσάλη.

Την ίδια ώρα μεγαλώνουν οι συμμετοχές για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, από Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της πυρόπληκτης κοινότητας Σουλίου Πάτρας, Γιώργος Σπυρόπουλος, καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, τονίζοντας πως τρεις και πλέον μήνες μετά τη φωτιά στο χωριό του μόνο η δημοτική αρχή έχει βοηθήσει τους πληγέντες.

«Παρών» για το Σύνταγμα δηλώνουν και πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Καινούργιου Αιτωλοακαρνανίας, μετά από σύσκεψη στο χωριό τους με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου, για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων και την οργάνωση της πάλης τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τη δύναμη του δίκιου και της αλληλεγγύης όλοι στην Αθήνα! (2021-11-05 00:00:00.0)
Να «βουλιάξει» το Σύνταγμα από τη λαϊκή αποφασιστικότητα (2021-10-30 00:00:00.0)
Στον συντονισμένο αγώνα η απάντησή μας (2021-10-27 00:00:00.0)
Με δυναμισμό προχωρούν στους επόμενους αγωνιστικούς σταθμούς τους (2021-10-23 00:00:00.0)
Οι φορείς και Επιτροπές Αγώνα που καλούν (2021-10-23 00:00:00.0)
Με τον αγώνα και την αλληλεγγύη χτίζει το αύριο ο πυρόπληκτος λαός της βόρειας Εύβοιας (2021-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ