Τρίτη 12 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Εγκλημα κατά της ανθρωπότητας!

Διεθνής Αποστολή Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, από την ΠΟΔΝ

Διεθνή Αποστολή Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) στις 15-19 Φλεβάρη, ώστε να εκφράσει την αλληλεγγύη της στη νεολαία και το λαό της Παλαιστίνης. Η απόφαση πάρθηκε το προηγούμενο Δεκέμβρη στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στην αποστολή, εκτός από την ΚΝ Ισραήλ και τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών, θα πάρουν μέρος και η ΚΝΕ, η ΕΔΟΝ, η ΚΝ Πορτογαλίας, η Νεολαία της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης (Ιταλία), η Νεολαία του Τουρκικού ΚΚ, η Διεθνής Ενωση Φοιτητών, η Νεολαία του Εργατικού Κόμματος Βελγίου, η Αριστερή Νεολαία Φινλανδίας, και δημοσιογράφοι από την Ιαπωνία - μέλη του «Πλοίου της Ειρήνης».

Οι αντιπροσωπείες των οργανώσεων θα συμμετέχουν σε συναντήσεις με στελέχη παλαιστινιακών οργανώσεων στις Αυτόνομες Περιοχές της Γάζας και της Δυτικής Οχθης, με στελέχη της ΚΝ και του φιλειρηνικού κινήματος του Ισραήλ. Θα συμμετέχουν σε διαδηλώσεις ενάντια στην κατοχή και σε Διεθνές Σεμινάριο με θέμα: «Ειρήνη, Πόλεμος, Βία και Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΔΝ τονίζει πως «η κατάσταση στην Παλαιστίνη χειροτερεύει κάθε μέρα. Οι περιοχές της Γάζας και της Δυτικής Οχθης βρίσκονται κάτω από την αδιάκοπη πολιορκία των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει, ουσιαστικά, εγκαταλείψει όλες τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών που αφορούν την Παλαιστίνη και παραμερίζει την ειρηνευτική διαδικασία. Ολος ο παλαιστινιακός λαός υποφέρει από τις κτηνωδίες που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ ενάντια στους πολίτες της Παλαιστίνης. Ο στρατός και οι ένοπλες δυνάμεις σκοτώνουν τον παλαιστινιακό λαό με βάρβαρο τρόπο. Μέχρι σήμερα, 900 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων αθώα παιδιά και γυναίκες, και περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά».

Σχετικά με τη διεθνή κοινότητα, η ΠΟΔΝ αναφέρει ότι «δεν ανταποκρίνεται σ' αυτό το πολύ σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα, όχι μόνο σ' ό,τι αφορά τον παλαιστινιακό λαό, αλλά και για την περιοχή, γενικότερα. Τα Ηνωμένα Εθνη, ουσιαστικά, σιωπούν. Οι ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες υποστηρίζουν την πολιτική της καταστολής του παλαιστινιακού λαού».

Η ΠΟΔΝ θεωρεί πως χρειάζεται μια επείγουσα κινητοποίηση της κοινής γνώμης διεθνώς για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό, αλλά και να υποχρεώσει την κυβέρνηση του Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τη βάρβαρη δολοφονία του παλαιστινιακού λαού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη Διεθνή Αποστολή Αλληλεγγύης, εκ μέρους της ΚΝΕ, θα συμμετάσχει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και υπεύθυνος για τις Διεθνείς Σχέσεις.

Ερωτώμενος για το σκοπό της συγκεκριμένης αποστολή αλληλεγγύης από το «Ρ», ο Κύριλλος Παπασταύρου τόνισε: «Αυτή τη στιγμή, ο παλαιστινιακός λαός βιώνει με τον πιο ωμό τρόπο τα αποτελέσματα της περίφημης αντιτρομοκρατικής εκστρατείας. Η αποστολή, λοιπόν, αυτή τη στιγμή στην Παλαιστίνη είναι μια σημαντική πρωτοβουλία της ΠΟΔΝ, που, βέβαια, δεν παίρνεται για πρώτη φορά. Σήμερα όμως, που ξετυλίγεται μια συντονισμένη προσπάθεια απομόνωσης του αγώνα του παλαιστινιακού λαού, αυτή η πρωτοβουλία έχει μια ακόμα σημασία. Εμείς σαν ΚΝΕ συνδυάζουμε τη συμμετοχή μας σ' αυτήν την αποστολή, με τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που παίρνουμε ή που στηρίζουμε σαν οργάνωση στην Ελλάδα. Πηγαίνοντας λοιπόν στην Παλαιστίνη, θέλουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι, τη στιγμή που οι ιμπεριαλιστές έχουν κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στους λαούς, τη στιγμή που όποιος αντιτίθεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια χαρακτηρίζεται τρομοκράτης, την ίδια στιγμή οι λαοί πρέπει να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους, να δηλώσουν απερίφραστα ότι οι μόνοι τρομοκράτες σ' αυτόν το πλανήτη είναι οι ιμπεριαλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ