Σάββατο 6 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 7 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ
Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος σε βάρος του λαού

Ολα δείχνουν μέρα με τη μέρα ότι ανεξάρτητα από το τι ισχυρίζεται ο κάθε υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ότι πρεσβεύει, ο νέος πόλος που επιχειρείται να στηθεί στο αστικό πολιτικό σύστημα, εξυπηρετεί την ανάγκη του μπαλαντέρ σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης.

Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε την Πέμπτη σε συνέντευξή του ως ο γνήσιος εκπρόσωπος της σοσιαλδημοκρατίας και ως εκείνος που μπορεί να εκφράσει εκ νέου την ενότητα, με στόχο βέβαια να παίξει το ρόλο του πασπαρτού σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης. Επανέλαβε την «ατάκα» του «λεφτά υπάρχουν», λέγοντας πως «ακριβώς το ίδιο λέω και σήμερα. Λεφτά υπάρχουν, λόγω και του Ταμείου Ανάκαμψης πια...». Μόνο που τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης αφορούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και προϋπόθεση είναι νέα μέτρα σε βάρος του λαού που προκύπτουν από τις συμβάσεις που το συνοδεύουν. Δεν δίστασε να μιλήσει για «συμφέροντα και κατεστημένο» και «αδιαφανείς λειτουργίες», όταν το κόμμα του διαχρονικά εκφράζει ακριβώς αυτό, εξυπηρετώντας τη στρατηγική του κεφαλαίου. Αλλωστε, η πλειοψηφία των στελεχών του «παλιού» ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και η πλειοψηφία των στελεχών του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο πλευρό του Κυρ. Μητσοτάκη και στη ΝΔ.

Στα σενάρια για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παπανδρέου επέμεινε ότι πρόκειται για συντηρητικό κόμμα, «ότι συμμάχησε με τον καραμανλισμό, συμμάχησε με τον τότε κ. Καμμένο και βεβαίως συγκάλυψε τις ευθύνες της Δεξιάς». Τάχθηκε βέβαια υπέρ της συναίνεσης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «άλλο συναίνεση και άλλο συγκυβέρνηση. Οι συνεργασίες θέλουν μία πλατφόρμα πολιτική. Εγώ δεν βλέπω περιθώριο συνεργασίας με τη ΝΔ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ που τον θεωρώ συντηρητική παράταξη. Είμαστε εδώ για τις προοδευτικές αλλαγές για τον λαό. Στόχος μου είναι να ανατρέψουμε τις σημερινές ισορροπίες». Την ίδια στιγμή, επέμεινε στο θαυμασμό για την κυβέρνηση Παπαδήμου και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, σύμφωνα με το μοντέλο του 2012 - 2014, εάν είναι απαραίτητο να επαναληφθεί και κυβερνητική συνεργασία...

Ο Ανδ. Λοβέρδος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Παπανδρέου, ανέφερε: «Τη διάβασα λέξη - λέξη και είδα ότι τα τέσσερα πέμπτα της ήταν για το "πίσω"». Μιλώντας για το ζήτημα των συνεργασιών, τόνισε ότι έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως απορρίπτει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που άλλοι συνυποψήφιοί του μεταχειρίζονται τους ίδιους όρους με τον Αλέξη Τσίπρα περί προοδευτικής διακυβέρνησης. Απαντώντας σε όσους θεωρούν πως εάν εκλεγεί θα συμπράξει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε πως ούτε από τη ΝΔ έχει απευθυνθεί τέτοια πρόταση, ούτε κάποιος εκ των έξι υποψηφίων επιθυμεί συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, συνεπώς «αυτό το θέμα είναι νεκρό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ