Σάββατο 6 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 7 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Δυναμικά στο Σύνταγμα και συνέχεια σε νέες κινητοποιήσεις

Μαχητικό μήνυμα από τις Επιτροπές Αγώνα, τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους και άλλους φορείς

Από τις κινητοποιήσεις στην Ηλεία
Από τις κινητοποιήσεις στην Ηλεία
Μέχρι την τελευταία ώρα μαζεύονταν συμμετοχές από Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές, καθώς και Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους από νομούς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ως επιστέγασμα της συνεχούς προηγούμενης δράσης όχι μόνο στα πυρόπληκτα χωριά, αλλά και των γενικότερων προβλημάτων στην ύπαιθρο και την αγροτική παραγωγή, όπως αυτό της εξευτελιστικής τιμής της σταφίδας.

Από την Αχαΐα, τα λεωφορεία ξεκινούν στις 7.30 π.μ. από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει η Συντονιστική Επιτροπή προστασίας του δάσους και της λαϊκής περιουσίας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», Ωλενίας και Ερυμάνθου, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, η δημοτική αρχή της πόλης, η Επιτροπή πυρόπληκτων Σουλίου και η Τοπική Κοινότητα του χωριού.

«Πέρα από τα 600 ευρώ βοήθημα που έδωσε άμεσα η δημοτική αρχή, δεν έχει βοηθήσει κανένας άλλος», τονίζει το μέλος της Επιτροπής πυρόπληκτων Σουλίου, Βαγγέλης Λάζος, σημειώνοντας πως «ακόμα οι οικογένειες που κάηκαν ολοσχερώς στα σπίτια τους ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές μένουν σε συγγενείς, χωρίς να μπορούν να τα επισκευάσουν».

Αναφέροντας πως «δίνουμε το "παρών" στην Αθήνα για να ακουστεί δυνατά η φωνή μας», προειδοποίησε ότι «δεν σταματάμε, η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους».

Στην Ηλεία, η προσπάθεια τρομοκράτησης των πληγέντων με τα τηλεφωνήματα της Αστυνομίας στον πρόεδρο της ΟΑΣ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των πληγέντων, Θανάση Βομπίρη, δεν πέρασε. Τα λεωφορεία της Συντονιστικής και της Ομοσπονδίας αναχωρούν από Πύργο (6.30 π.μ. πλατεία ΟΤΕ) και Αμαλιάδα (6.30 π.μ. πλατεία Μπελογιάννη) και όλοι τονίζουν πως η προσπάθεια που ξεκίνησε μέσα στις καταστροφικές πυρκαγιές, για να παραμείνουν στον τόπο τους οι πληγέντες, θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειάζεται, μέχρι τη δικαίωση και του τελευταίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, ο ΑΣ Καινούργιου και η Επιτροπή κατοίκων και πλημμυροπαθών του χωριού θα δώσουν το δικό τους «παρών» στο Σύνταγμα. «Από το 2017 το χωριό μας πλημμυρίζει συνεχώς στα ίδια σημεία. Δεν έκαναν και βλέπουμε να συνεχίζουν να μην θέλουν να κάνουν καμιά παρέμβαση», δηλώνει το μέλος της επιτροπής πλημμυροπαθών του Καινούργιου, Γιάννης Καρναβιάς, σημειώνοντας πως «δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, μέχρι να γίνουν όλα τα αναγκαία έργα προστασίας μας».

Δυναμικό «παρών» ετοιμάζει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον γραμματέα της, Βασίλη Βρουλίτη, να επισημαίνει: «Με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, έξι στους δέκα πληγέντες από τις πυρκαγιές στη Λακωνία δεν πρόκειται να πάρουν καμιά αποζημίωση. Για τους τέσσερις που θα βγει κάτι, θα είναι πολύ πίσω απ' τις πραγματικές ανάγκες». Τα λεωφορεία της ΟΑΣΠΠ ξεκινούν στις 7 π.μ. στο Γύθειο, 8.30 π.μ. στην Τρίπολη (πρώην σταθμό τρένων) και 9.30 π.μ. στον Ισθμό (πρώην σταθμό λεωφορείων).

Στο Σύνταγμα καλούν επίσης ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας, ο Περιβαλλοντολογικός Πολιτιστικός Ομιλος Μάνης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αθήνας για τη Μάνη και η Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Γορτυνίας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σε ανακοινώσεις τους οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και Πελοποννήσου, καθώς και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις Ενώσεων, εμπόρων και υπουργείου, να «οργανώσουν» την Παρασκευή «κινητοποίηση» στην Αθήνα, για την αντιμετώπιση δήθεν του προβλήματος της σταφίδας, προκειμένου να διασπάσουν και τη συμμετοχή των σταφιδοπαραγωγών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Σαββάτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελική ευθεία για τη συναυλία αλληλεγγύης το Σάββατο (2021-10-28 00:00:00.0)
Οργανώνει την κλιμάκωση του αγώνα (2021-10-19 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στον Πύργο (2021-09-07 00:00:00.0)
Αγροτικές κινητοποιήσεις (2016-08-03 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη φορέων στο Αίγιο (2007-10-11 00:00:00.0)
Συσπειρώνονται με όρους κινήματος (2007-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ