Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Τι μαθαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο»;

Εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ την Κυριακή 19 Δεκέμβρη

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Τι μαθαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο;», με αφορμή τα νέα Προγράμματα Σπουδών στα σχολεία, διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Κυριακή 19 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Χημείου (Ναυαρίνου 13α).

Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ.

Στο σχετικό κάλεσμά της για την εκδήλωση η ΤΟ Εκπαιδευτικών σημειώνει:

«Γιατί διαρκώς οι μαθητές αντιμετωπίζουν το σχολείο και το μάθημα ως μια αγγαρεία;

Γιατί βρισκόμαστε όλο και περισσότερο μπροστά στη γλωσσική φτώχεια της νέας γενιάς;

Γιατί υπάρχει δυσκολία στην κατανόηση ακόμα και απλών εννοιών;

Γιατί όλο και πιο συχνά ακούμε από τους μαθητές μας "Δεν μπορώ να το πω αυτό;"

Γιατί ο ανορθολογισμός κερδίζει έδαφος στην κοινωνία και στο σχολείο;

Γιατί οι μαθησιακές δυσκολίες είναι πιο έντονες;

Γιατί τα παιδιά - ακόμα και τα πιο μικρά - δεν είναι χαρούμενα στο σχολείο;

Δεν υπάρχει κανένας εκπαιδευτικός, κανένας από εμάς που να μην έχει κληθεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, να μην έχει προβληματιστεί για τη δικιά του ευθύνη ή δυνατότητα να συμβάλει πιο ουσιαστικά στη μόρφωση και τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς.

Η ΤΟ Εκπαιδευτικών σε καλεί να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε σκέψεις για το αν:

  • Μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και στα υπαρκτά προβλήματα τα νέα Προγράμματα Σπουδών που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας;
  • Μπορούν η στροφή στις δεξιότητες και η βιωματική μάθηση από μόνες τους να αντιμετωπίσουν τα μαθησιακά κενά, την ημιμάθεια, την αποσπασματικότητα;
  • Οι αλλαγές που ετοιμάζουν αποτελούν κάποια καινοτομία ή είναι συνέχεια του σχολείου της αποσπασματικότητας, των ρηχών και επιφανειακών δεξιοτήτων, της διαστρέβλωσης της αλήθειας;

Δίνουμε συνέχεια στους προβληματισμούς μας, συζητάμε συλλογικά, φέρνουμε στο επίκεντρο την ολοκληρωμένη επιστημονική πρόταση του ΚΚΕ για τη Σύγχρονη Προσχολική Αγωγή και το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας.

Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα πλατύ διεκδικητικό μορφωτικό ρεύμα, που θα θέτει ως σκοπό την πραγματική ανανέωση του σχολείου και των προγραμμάτων σπουδών, που θα αντιστέκεται στην επέλαση της ημιμάθειας και μιας ζωής δίχως δικαιώματα για τη νεολαία. Θα παλεύει για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα τα παιδιά.

Γιατί το πραγματικά καινοτόμο και δίκαιο στην Παιδαγωγική γράφει στις σημαίες του: "Ολοι οι άνθρωποι μπορούν να γνωρίσουν τον κόσμο, για να τον αλλάξουν"».

  • Σε εκδήλωση την Κυριακή 19 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ., καλούν οι ΚΟ 6ου Διαμερίσματος της ΤΟ Α' Αθήνας του ΚΚΕ με θέμα «Το σχολείο που έχει ανάγκη η κοινωνία σήμερα βάσει των δυνατοτήτων της εποχής μας», στον κινηματογράφο «Studio» (Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής). Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ