Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εκλογές στον Σύλλογο Υποψήφιων Διδακτόρων του ΕΜΠ

Κάλεσμα ενίσχυσης της «Πανεπιστημονικής ΚΣ»

Σήμερα Τετάρτη (8 π.μ. - 4 μ.μ.) και αύριο Πέμπτη (12 μ. - 8 μ.μ.) γίνονται οι εκλογές του Συλλόγου Υποψήφιων Διδακτόρων του ΕΜΠ. Οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Πανεπιστημονικής ΚΣ» καλούν τους υποψήφιους διδάκτορες να τη στηρίξουν δυναμώνοντας τον Σύλλογό τους και οργανώνοντας τους αγώνες το επόμενο διάστημα.

Το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις της ΠΚΣ μπήκαν μπροστά στη διεκδίκηση ασφάλισης των υποτρόφων του ΕΛΚΕ, αναγκάζοντας έτσι τον αρμόδιο αντιπρύτανη να θέσει το θέμα στα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας για το κομμάτι της υγειονομικής περίθαλψης. Συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Οργάνωσαν τη δράση ανά σχολή, όπως στους Ναυπηγούς, όπου πέτυχαν οι υποψήφιοι διδάκτορες (ΥΔ) να υπογράφουν ετήσιες συμβάσεις επικουρικού διδακτικού έργου χωρίς απώλειες και περικοπές, ή όπως στους Τοπογράφους, όπου εμπόδισαν τις διαγραφές ΥΔ.

Με το αγωνιστικό τους πλαίσιο οι δυνάμεις της «Πανεπιστημονικής ΚΣ» διεκδικούν μεταξύ άλλων:

  • Να αμείβονται όλοι οι ΥΔ επαρκώς και σταθερά, αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους, για όσο διάστημα εκπονούν τη διατριβή τους.
  • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ΥΔ με ευθύνη του κράτους, η οποία να επεκτείνεται και στα προστατευόμενα από αυτούς μέλη των οικογενειών τους. Τα χρόνια του διδακτορικού να θεωρούνται συντάξιμα και να προσμετρώνται στην προϋπηρεσία.
  • Μέτρα για την προστασία της υγείας στο Ιδρυμα.
  • Ο ΥΔ να μην εξωθείται σε εργασία εκτός αντικειμένου διατριβής. Οσοι εργάζονται σε ερευνητικά προγράμματα να προσλαμβάνονται από το ΕΜΠ με ΣΣΕ για όσο χρόνο εργάζονται σε αυτά.
  • Κατάργηση του σημερινού «επικουρικού διδακτικού έργου» ΥΔ και μεταπτυχιακών φοιτητών, που έρχεται να καλύψει τα διδακτικά κενά της αντιλαϊκής πολιτικής, με στόχο να μη γίνουν προσλήψεις σε ειδικευμένο διδακτικό και εργαστηριακό προσωπικό.
  • Να ανοίξουν άμεσα θέσεις ΔΕΠ και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών του Ιδρύματος και να καταργηθεί ο θεσμός του «πανεπιστημιακού υποτρόφου». Μέχρι τότε, κανονικές πληρωμές κάθε ώρας επικουρικού με υπογραφή συμβάσεων εργασίας στην αρχή κάθε έτους.
  • Κάλυψη από το Ιδρυμα των απαραίτητων εξόδων για συμμετοχή σε συνέδρια και άλλες δραστηριότητες πάνω στο ερευνητικό αντικείμενο.
  • Αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού ασφαλείας των εργαστηρίων, ειδική μέριμνα και ενημέρωση για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.
  • Εξοπλισμό του γραφείου κάθε ΥΔ με σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή και το απαραίτητο λογισμικό για την έρευνά του. Εξασφάλιση αποστάσεων ασφαλείας και καλού εξαερισμού.
  • Καμία διαγραφή ΥΔ που θέλει να ολοκληρώσει τη διδακτορική διατριβή του.
  • Σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία και την Ερευνα. Οχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των Ιδρυμάτων. Να καταργηθούν όλες οι μορφές εμπορευματοποίησης της έρευνας και των υποδομών των πανεπιστημίων. Κατάργηση του ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΜΠ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ