Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΚΚΕ - ΚΝΕ
«Η αμερικάνικη πρεσβεία δεν έχει θέση στο Πάντειο»

Την προκλητική παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ σε εκδήλωση με θέμα την προστασία από τις ψευδείς ειδήσεις, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, καταγγέλλουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πάντειο.

Οπως αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Θα ήταν απλά γελοίο, αν δεν ήταν επικίνδυνο η αμερικάνικη πρεσβεία να μας κάνει μάθημα για τα fake news, όταν έχει αναδειχθεί σε "πρωταθλήτρια" στην παραπληροφόρηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης, στην απόκρυψη της αλήθειας!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα ανύπαρκτα "χημικά όπλα του Σαντάμ" που δικαιολόγησαν τον πόλεμο και τον σφαγιασμό του ιρακινού λαού;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ομοβροντία προπαγάνδας και fake news μπροστά στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ;

Ποιος αγνοεί τις διώξεις δημοσιογράφων ή κρατικών αξιωματούχων που αποκάλυψαν απόρρητα έγγραφα για τα εγκλήματα των ΗΠΑ σε όλες τις γωνιές του κόσμου (υπόθεση Snowden, Wikileaks κ.λπ.);

Στη χώρα μας, η πρεσβεία των ΗΠΑ συντονίζει μια σειρά οργανισμούς και ΜΚΟ που ασχολούνται με την "καταπολέμηση της παραπληροφόρησης". Η "εκστρατεία" της πρεσβείας και του δικτύου της δεν έχει να κάνει βέβαια με την προστασία της αλήθειας. Αντίθετα, αποτυπώνει τον "πόλεμο" της προπαγάνδας ανάμεσα στους ευρωατλαντικούς συμμάχους και τα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα. Θέατρο αυτού του "πολέμου" είναι και η χώρα μας.

Για αυτό έχουν ιδρύσει οργανισμούς όπως το "Digital Communication Network Southeast Europe Hub (DCN - SEE)", το οποίο συνδιοργάνωσε την εκδήλωση με το Πάντειο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται παράλληλα πως «η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στη συζήτηση που έχει ανοίξει, με πρόσχημα την "προστασία από ψευδείς ειδήσεις" για την πανδημία, για αναθεώρηση του άρθρου 181 του Ποινικού Κώδικα, που ανοίγει τον δρόμο για να ενταθούν τα φαινόμενα λογοκρισίας στον Τύπο».

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν κάθε φοιτητή, εργαζόμενο, πανεπιστημιακό να καταδικάσει την εμπλοκή της αμερικάνικης πρεσβείας με το Πανεπιστήμιο, τις πρυτανικές αρχές να διακόψουν κάθε συνεργασία μαζί της, τον λαό και τη νεολαία να παλέψουν για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, για το κλείσιμο όλων των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας και για την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών από αποστολές εκτός συνόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ