Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την εμπλοκή τουλάχιστον 100 εν ενεργεία ή απόστρατων Αμερικανών στρατιωτικών σε εξτρεμιστικές ακροδεξιές οργανώσεις καταγράφει έρευνα του Πενταγώνου, που ξεκίνησε με εντολή του υπουργού Αμυνας Λ. Οστιν μερικές βδομάδες μετά τα έκτροπα της 6ης Γενάρη στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του τέως Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι απέφυγε να αναφερθεί στις οργανώσεις στις οποίες είχαν προσχωρήσει οι στρατιωτικοί, ενώ έφερε ως παραδείγματα τη συμμετοχή σε απόπειρες ανατροπής της κυβέρνησης ή διάπραξης ενεργειών «εσωτερικής τρομοκρατίας».

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ο στρατηγός ε.α. Ταμίρ Χέιμαν, πρώην επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, μιλώντας στο πρακτορείο «Associated Press» παραδέχτηκε ότι το Ισραήλ βοήθησε τις ΗΠΑ στη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, αρχηγού της δύναμης Αλ Κουντς, τον Γενάρη του 2020.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δοκιμαστική εκτόξευση του εγχώριας κατασκευής πυραύλου «Babur», με βεληνεκές 900 χιλιόμετρα, διπλάσιο δηλαδή από αυτό του προηγούμενου μοντέλου της εταιρείας.

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ.-- Σκοτώθηκε χτες το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένας Παλαιστίνιος κοντά στη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης. Κατηγορήθηκε ότι επιχείρησε να πέσει με το αυτοκίνητό του σε περίπολο του στρατού, προκαλώντας σύγκρουση με άλλο όχημα, κοντά στον εβραϊκό εποικισμό Εϊνάβ. Οι στρατιώτες τον σκότωσαν επιτόπου και στη συνέχεια κάλεσαν την Πυροσβεστική να σβήσει τη φωτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ