Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Η Τανζανία, στην ανατολική Αφρική, υπέγραψε προχτές συμβόλαιο με την τουρκική κατασκευαστική εταιρεία «Yapi Merkezi» για την κατασκευή σιδηροδρομικής σύνδεσης συνολικού μήκους 368 χιλιομέτρων, που θα συνδέει την ενδοχώρα με τις ακτές στον Ινδικό. Πρόκειται για τμήμα ευρύτερου σιδηροδρομικού έργου που συνολικά έχει μήκος 1.219 χλμ. και θα συνδέει τη χώρα με Ρουάντα, Μπουρουντί και Ουγκάντα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι χιλιανής καταγωγής γονείς της 14χρονης Βαλεντίνα Ορεγιάνα Περάλτα, που σκοτώθηκε στις 23 Δεκέμβρη μέσα σε πολυκατάστημα του Λος Αντζελες, από αδέσποτα πυρά αστυνομικών, έδωσαν χτες συνέντευξη Τύπου έξω από τα κεντρικά γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Λος Αντζελες, τονίζοντας πως ζητούν δικαιοσύνη για την αδικοχαμένη κόρη τους. Η 14χρονη δέχθηκε τα πυρά ενώ κρυβόταν σε δοκιμαστήριο του πολυκαταστήματος, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εναντίον ατόμου που χτυπούσε πελάτες με βαριά μεταλλική αλυσίδα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Μίριαμ Ρόκα αποφάσισε να μην απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του πρώην κυβερνήτη της πολιτείας, Αντριου Κουόμο, σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Κουόμο παραιτήθηκε τον Αύγουστο μετά τις πολλαπλές καταγγελίες γυναικών που συνεργάστηκαν μαζί του. Σε βάρος του Κουόμο διενεργούνται επίσης έρευνες σχετικά με τις προσπάθειες του γραφείου του για την απόκρυψη του πραγματικού αριθμού των θανάτων από την COVID-19 στα γηροκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ