Παρασκευή 14 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
«Πρωτόκολλα» υπερμετάδοσης για σχολεία και νοσούντες

Χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, με «πρωτόκολλα» υπερμετάδοσης, άνοιξαν τα σχολεία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα η μία κυβέρνηση μετά την άλλη ανακοινώνουν μείωση της καραντίνας για όσους νοσούν, προκειμένου να επιστρέφουν στη δουλειά το συντομότερο δυνατό.

Απεργία των εκπαιδευτικών στη Γαλλία

Εξοργισμένοι με τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία, δάσκαλοι, καθηγητές και άλλοι εργαζόμενοι σε σχολεία και νηπιαγωγεία της Γαλλίας προχώρησαν χτες σε απεργία, φωνάζοντας «αρκετά!». Οι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως Παρίσι, Ρεν και Μασσαλία. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο ήταν οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών από το 2003, ενώ η κυβέρνηση, προσπαθώντας να λοιδορήσει τις διαμαρτυρίες, έκανε λόγο για «απεργία κατά του ιού»...

Οι απεργοί κατήγγειλαν μεταξύ άλλων την απουσία μέτρων για την κάλυψη των εκπαιδευτικών που νοσούν, την αποδιοργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από υγειονομικά πρωτόκολλα που οδηγούν σε αλλεπάλληλες απουσίες τους μαθητές, αντί να λαμβάνονται ουσιαστικά προληπτικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Αντί για προσλήψεις εκπαιδευτικών, καταγγέλλουν, από την αρχή του 2022 περικόπτονται κι άλλες θέσεις εργασίας, με το σύνολο των περικοπών επί προεδρίας Μακρόν να φτάνει τις 7.900 θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών.

Βρετανία: Νέα μείωση της καραντίνας για όσους νοσούν

Στη Βρετανία, παρότι η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) ανακοίνωσε πως 1 στους 3 ανθρώπους - το 31% - εξακολουθεί να μεταδίδει τον ιό πέντε μέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ COVID, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες παραπέρα μείωση της καραντίνας για όσους νοσούν, από 7 σε 5 μέρες (είχε προηγηθεί η μείωσή της από 10 σε 7 μέρες).

Επίσης, 1 στους 6 (16%) μπορεί να μεταδώσει τον ιό την έβδομη μέρα της απομόνωσης και το 5% τον μεταδίδει μετά από 10 μέρες απομόνωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, οι ασθενείς θα βγαίνουν από καραντίνα αν την πέμπτη και έκτη μέρα έχουν αρνητικό τεστ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά σε νοσοκομεία, σχολεία και επιχειρήσεις.

Η απόφαση ευθυγραμμίζει τη Βρετανία με τις ΗΠΑ, ενώ και άλλες χώρες, όπως η Ελβετία, η Φινλανδία και η Ουγγαρία, ανακοίνωσαν μείωση της διάρκειας της καραντίνας.

Στις ΗΠΑ συνεχίζεται η τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται περίπου 146.000 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Από αυτούς σχεδόν 24.000 βρίσκονται σε ΜΕΘ, ενώ κατά μέσο όρο περίπου 18.500 ασθενείς με COVID διακομίζονται καθημερινά στα νοσοκομεία.

Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει άλλα 1.000 άτομα στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού σε έξι Πολιτείες (Μίσιγκαν, Νιου Τζέρσεϊ, Νέο Μεξικό, Νέα Υόρκη, Οχάιο και Ρόουντ Αϊλαντ) για να βοηθήσει τα νοσοκομεία. Είχαν ήδη σταλεί πάνω από 800 στρατιωτικοί και έκτακτοι υπάλληλοι σε 24 Πολιτείες. Επιπλέον, περισσότερα από 14.000 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν ενεργοποιηθεί σε 49 Πολιτείες για να βοηθήσουν σε νοσοκομεία με εμβολιασμούς, τεστ και άλλες ιατρικές υπηρεσίες, αποκαλύπτοντας τις τρομακτικές ελλείψεις στο αμερικανικό σύστημα Υγείας.

Στο μεταξύ, Πολωνοί επιστήμονες από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Μπιαλιστόκ βρήκαν ένα γονίδιο το οποίο ισχυρίζονται ότι υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης με COVID-19, ανακάλυψη που ίσως επιτρέπει στο μέλλον να εντοπίζονται άνθρωποι με προδιάθεση να νοσήσουν σοβαρά.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το γονίδιο είναι ο τέταρτος σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει πόσο σοβαρά θα νοσήσει κάποιος από COVID-19, μετά την ηλικία, το βάρος και το φύλο. Το γονίδιο είναι παρόν περίπου στο 14% του πολωνικού πληθυσμού, σε σύγκριση με 8-9% του πληθυσμού στο σύνολο της Ευρώπης και 27% του πληθυσμού στην Ινδία, δήλωσε ο επικεφαλής καθηγητής.

Αλλες μελέτες σε διάφορες χώρες έχουν δείξει επίσης τη σημασία γενετικών παραγόντων για το πόσο σοβαρά θα νοσήσει κάποιος από COVID-19.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην περάσει η απαράδεκτη και ντροπιαστική τροπολογία (2022-01-20 00:00:00.0)
Αναδεικνύονται οι τραγικές ελλείψεις υγειονομικών καθώς επελαύνει η «Ομικρον» (2022-01-05 00:00:00.0)
Μια ακόμα καταγγελία για τη διασπορά στα νοσοκομεία (2021-02-19 00:00:00.0)
Μετακύλιση ευθυνών στους εργαζόμενους και επικίνδυνες «εκπτώσεις» από την κυβέρνηση (2020-12-04 00:00:00.0)
Στοιχεία - «φάντασμα» για να δείξει ότι στα σχολεία όλα πάνε καλά! (2020-10-13 00:00:00.0)
Εικονική πραγματικότητα (2020-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ