Παρασκευή 14 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Στην Πάτρα και άλλες πόλεις

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Για ακόμη μια φορά, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με επικίνδυνα μέτρα για προσωπικό και ασθενείς στα νοσοκομεία, με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει λάβει έως σήμερα κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης και του συλλαλητηρίου για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων και συνολικά της υγείας του λαού.

Στο κάλεσμα του ΕΚΠ ανταποκρίθηκαν εργατικά σωματεία, συνταξιούχοι και φοιτητές, ενώ το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Πριν από την κεντρική ομιλία, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Σωματείου Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, Φώτης Κομπλίτσης, καθώς και ο Χρήστος Δαβούλος, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑ.

«Ο,τι έχουμε κερδίσει μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι, το έχουμε καταφέρει με μεγάλους αγώνες, δεν μας το χάρισε κανείς και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΠ, καλώντας σε ενίσχυση της πάλης.

Μεταξύ των αιτημάτων της κινητοποίησης ήταν και αυτά για την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, που ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε και η ΝΔ συνεχίζει να κρατά κλειστό, και για την επίταξη του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Ολύμπιον».

Στην Ηπειρο

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στα Γιάννενα έξω από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο κινητοποίηση πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του νοσοκομείου, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά μπροστά στην απόλυση 400 συμβασιούχων όλων των σχέσεων εργασίας τον Μάρτη. Στο Γενικό Νοσοκομείο της Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των συμβασιούχων. Στη Λευκάδα οργανώθηκε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του Νοσοκομείου. Στην Αρτα έγινε κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο στο Κέντρο Υγείας της πόλης.

Παράλληλα, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποίησαν στα Γιάννενα δεκάδες συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Την κινητοποίηση στήριξαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΒΕΤ και Φυσικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, κλιμάκιο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου συναντήθηκε με στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, που με κυνικό τρόπο παραδέχτηκαν την ανυπαρξία μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας, την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας ιχνηλάτησης των κρουσμάτων λόγω έλλειψης προσωπικού και την αδυναμία των κρατικών δομών να διασφαλίσουν μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, προς όφελος του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Οι δράσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα με πικετοφορία στα Γιάννενα, όπου επικεφαλής τέθηκαν οι συμβασιούχοι του ΠΓΝΙ, στη Λευκάδα με συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην πλ. Αγίου Μηνά.

Στη Θεσσαλία

Συγκέντρωση στην είσοδο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, με τους υγειονομικούς να αναδεικνύουν πως με απόφαση της διοίκησης υπάρχει μείωση στα ραντεβού των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων, ενώ σε 24ωρη βάση καταγράφεται ρεκόρ προσέλευσης στο ιατρείο COVID, με ασθενείς να καλούνται να σταθούν σε ουρές, να περιμένουν να εξεταστούν στον προαύλιο χώρο του ΤΕΠ (σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, είτε μέρα είτε νυχτα) πάνω από 4 - 5 ώρες!

Στον Βόλο η κινητοποίηση έγινε στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου.

Στην Καρδίτσα, εκπρόσωποι από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Κέντρου Υγείας, όπου μίλησε ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας, Εκτορας Γάζος. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου και στην απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης να καλέσει σε απολογία για παράβαση καθήκοντος υγειονομικούς για την αποτυχία του προγράμματος εμβολιασμού κατ' οίκον. Στη συνέχεια η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΥ, Πόπη Μπούτα, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα των ΚΥ - Πολυιατρείων εξαιτίας της υποστελέχωσης, της έλλειψης εξοπλισμού και της κτιριακής υποδομής.

Χαιρετισμό, εκφράζοντας την υποστήριξη των φορέων τους στην κινητοποίηση, απηύθυναν η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), Κλεοπάτρα Ζούκα, και ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, Αποστόλης Ταξιάρχης.

Μαζικές εξορμήσεις από σωματεία της Στερεάς και της Εύβοιας

Στη Χαλκίδα, χτες τα ξημερώματα, επιχειρησιακά και κλαδικά συνδικάτα πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στο πάρκο Βούρκου, από όπου ξεκινούν τα λεωφορεία για τη μεταφορά των εργαζομένων στα εργοστάσια των Οινοφύτων και του Σχηματαρίου. Αντιπροσωπεία των συνδικάτων μοίρασε ανακοινώσεις στους εργαζόμενους καλώντας τους να οργανώσουν την πάλη στους χώρους δουλειάς για μέτρα πρόληψης και προστασίας, καθώς και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Μαζική εξόρμηση στο κέντρο της Λαμίας πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Το Εργατικό Κέντρο και σωματεία της Φθιώτιδας, την Παρασκευή 21 Γενάρη, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου Λαμίας.

Στη Χαλκίδα, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης σε σωματεία και φορείς της περιοχής για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία. Συγκεκριμένα, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης την Τρίτη 18 Γενάρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο Αγρίνιο, με πικετοφορία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο. Συγκέντρωση και πορεία για τα ζητήματα της Υγείας έγιναν στη Ζάκυνθο μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου. Στην Κεφαλονιά, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες από το Εργατικό Κέντρο και άλλους φορείς στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου. Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας πραγματοποίησε δίωρη στάση εργασίας στο πλαίσιο της μέρας πενελλαδικής δράσης για την Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ