Παρασκευή 14 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Την Τετάρτη στον ΣΕΒ τα κλαδικά συνδικάτα της Βιομηχανίας

Σε κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Γενάρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μοναστηρακίου και πορεία προς την έδρα του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων καλούν κλαδικά συνδικάτα στη Βιομηχανία, απαιτώντας μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας, και παράλληλα καλώντας επιχειρησιακά σωματεία όλων των κλάδων να πάρουν απόφαση συμμετοχής.

Οι διεκδικήσεις των συνδικάτων περιλαμβάνουν την παροχή των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας, μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με ευθύνη κυβέρνησης - εργοδοσίας, ουσιαστική ιχνηλάτηση όταν προκύπτει κρούσμα, διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.

Επίσης, άμεση στελέχωση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών, ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, συχνές απολυμάνσεις και τήρηση των μέτρων προστασίας στα πούλμαν των εταιρειών.

«Παρών» και από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων

Τη συμμετοχή του έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώνοντας τη φωνή του με τα υπόλοιπα σωματεία και διεκδικώντας μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Την Κυριακή 16 Γενάρη, στις 10 π.μ., θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

Τη Δευτέρα διαδηλώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων με επίκεντρο αιτήματα για την προστασία από την πανδημία παίρνουν Ομοσπονδίες βιοτεχνικών σωματείων που ετοιμάζονται να διαδηλώσουν τη Δευτέρα 17 Γενάρη, στις 5.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας μέτρα για την προστασία της υγείας των επαγγελματιών από την πανδημία. «Διαδηλώνουμε για την προστασία της υγείας μας!», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ