Τρίτη 18 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Απροστάτευτα ξανά εκατομμύρια νοικοκυριά

Στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων, με μοναδικό τους όπλο την «ατομική ευθύνη» για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους, βρέθηκαν για ακόμα μια φορά εκατομμύρια Αμερικανοί, που κλήθηκαν «να μείνουν ασφαλείς» και να αποφεύγουν όσο το δυνατόν τις μετακινήσεις μετά το ξέσπασμα μεγάλης χειμερινής θύελλας που έπληξε τις ανατολικές ΗΠΑ.

Οι χιονοπτώσεις και ο σχηματισμός πάγου προκάλεσαν για μία ακόμη φορά πολύωρα μπλακ άουτ και προβλήματα στις οδικές και αεροπορικές μεταφορές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) των ΗΠΑ προέβλεψε ότι έως χτες αργά το βράδυ θα μπορούσε να πέσει χιόνι ύψους έως και 30 εκατοστά σε περιοχές που εκτείνονται από το Τενεσί και την Τζόρτζια, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, έως το Βερμόντ και την πολιτεία της Νέας Υόρκης στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, συνοδεία ισχυρών ανέμων.

Πάνω από 3.000 εσωτερικές πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο, ενώ τμήμα μεγάλου αυτοκινητοδρόμου έκλεισε στη Βόρεια Καρολίνα.

Στη Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, πολλοί ανεμοστρόβιλοι συνοδευόμενοι από χιόνι προκάλεσαν υλικές ζημιές και παράκτιες πλημμύρες. Στην Τζόρτζια, ο κυβερνήτης κήρυξε από την Παρασκευή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ