Τρίτη 18 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Εντείνεται η επιθετικότητα των κατοχικών αρχών

Τους διωγμούς εναντίον Παλαιστινίων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ συνεχίζουν οι ισραηλινές κατοχικές αρχές. Χτες, Ισραηλινοί αστυνομικοί έκαναν έξωση σε μία οικογένεια Παλαιστινίων στη συνοικία Σεΐχ Τζαράχ. Είχαν αγοράσει το σπίτι τους τη δεκαετία του 1950, αφότου είχαν εκδιωχθεί το 1948 από τη Δυτική Ιερουσαλήμ.

Αργότερα χτες, ο νεαρός Παλαιστίνιος Φαλίχ Τζαραντάτ από την πόλη Χαΐρ, νότια της Βηθλεέμ στη Δυτική Οχθη, σκοτώθηκε από τα πυρά κατοχικών Ισραηλινών στρατιωτών στο φυλάκιο ελέγχου Γκας Ετζιόν. Οι ισραηλινές αρχές ισχυρίζονται ότι επιχείρησε να επιτεθεί στους στρατιώτες με μαχαίρι κουζίνας.

Στο φόντο της εντεινόμενης επιθετικότητας των κατοχικών αρχών, διπλωματικοί αξιωματούχοι Ιορδανίας και Αιγύπτου, σε συνεννόηση με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μ. Αμπάς (που την περασμένη βδομάδα μετέβη στο Κάιρο, προσκεκλημένος του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι), φαίνεται να ασκούν «πιέσεις» στην κυβέρνηση των ΗΠΑ προκειμένου να ξαναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία για την εξεύρεση «λύσης» στο Παλαιστινιακό. Το θέμα αναμένεται να θίξει σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν ο Ιορδανός ΥΠΕΞ Α. Σαφάντι, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ