Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνέντευξη Μπάιντεν για τον πρώτο χρόνο θητείας

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου στην Προεδρία των ΗΠΑ, παραχώρησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη (ώρα Ελλάδας) ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ανέφερε ότι ο Μπάιντεν θα εστίαζε «περισσότερο στις επιτυχίες» που σημειώθηκαν μετά την ορκωμοσία του στις 20 Γενάρη πέρυσι.

Σε κάθε περίπτωση, πίσω από διάφορες αναλύσεις περί «διάψευσης προσδοκιών» και «ανέμου που τελικά κόπασε» στη διάρκεια του ενός χρόνου διακυβέρνησης Μπάιντεν, πέρα από την προφανή επιβεβαίωση συνέχισης της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, αποτυπώνονται οι εντεινόμενες ενδοαστικές αντιθέσεις που διαπερνούν και τους κόλπους των Δημοκρατικών, με τα σχετικά παζάρια για τη μοιρασιά να καθυστερούν την προώθηση κομβικών «μεταρρυθμίσεων» και πακέτων για τη στήριξη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα κληθεί να εκφωνήσει την 1η Μάρτη ομιλία για την «Κατάσταση της Ενωσης» ενώπιον του Κογκρέσου, με το βλέμμα και στις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη.

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό των «επιτευγμάτων» της κυβέρνησης, ο Λευκός Οίκος ανάρτησε το τελευταίο 48ωρο στο Twitter πίνακες με νούμερα «πριν και μετά» την κυβέρνηση Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για σημαντική «πρόοδο» στον τομέα της απασχόλησης (ενώ θεριεύουν ακόμα περισσότερο οι άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβής), στον τομέα της πανδημίας και του εμβολιασμού (ενώ τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και νοσηλειών στις ΗΠΑ σπάνε το ένα μετά το άλλο). Διαφημίζονται επίσης τα μεγάλα πακέτα, 1,9 τρισ. δολαρίων, για τη στήριξη της ανάκαμψης και 1,2 τρισ. για τις υποδομές, η μερίδα του λέοντος από τα οποία καταλήγει σε μονοπωλιακούς κολοσσούς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ