Παρασκευή 21 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σπάνε ρεκόρ κρούσματα, νοσηλείες και θάνατοι

Σε παραπέρα «ξεχείλωμα» των «πρωτοκόλλων» για την πανδημία προχωρούν μια σειρά κυβερνήσεις στον κόσμο για χάρη της καπιταλιστικής οικονομίας, την ίδια στιγμή που όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι και επιστήμονες παραδέχονται ότι η παραλλαγή «Ομικρον» αποτελεί σημαντική απειλή και ότι το τέλος της πανδημίας δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Σύμφωνα με την επίτροπο Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα δεν μπορούν να προβλέψουν αν αυτό είναι το τελευταίο κύμα της πανδημίας. Αναφερόμενη στην «Ομικρον» δήλωσε πως μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι παραλλαγές είναι μια «πάντα παρούσα απειλή» για την επιστροφή στην κανονικότητα και ότι μπορούν να αλλάξουν την πορεία της πανδημίας πολύ γρήγορα. Η «Ομικρον» «μπορεί να σημαίνει ήπια ή έντονη λοίμωξη για το άτομο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται μια ήπια παραλλαγή» και, όπως προβλέπει το ECDC, «αναμένουμε να δούμε αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία σε πολλές χώρες», πρόσθεσε.

Στην ΕΕ και σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, οι αστικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να αφήνουν τους λαούς εκτεθειμένους, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, και η μία μετά την άλλη ανακοινώνουν μείωση της καραντίνας για όσους νοσούν και παραπέρα «χαλάρωση» περιοριστικών μέτρων, ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων σημειώνουν νέα ρεκόρ ή σημαντική αύξηση.

Νέα αρνητικά ρεκόρ σε Ευρώπη και Αμερική

Η Γερμανία κατέγραψε χτες νέο ρεκόρ κρουσμάτων, για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, ξεπερνώντας τις 133.000, ενώ άλλοι 234 ασθενείς κατέληξαν. Εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα ημερησίως αναμένει ο υπουργός Υγείας Κ. Λάουτερμπαχ για το προσεχές διάστημα και τουλάχιστον έως τα μέσα Φλεβάρη, προειδοποιώντας για «σοβαρή επιβάρυνση» του συστήματος Υγείας.

«Κανένας λόγος για αισιοδοξία ή για λήξη συναγερμού», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι το κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε Βρετανία και Γαλλία συνεχίζει να φτάνει στη Γερμανία, η οποία θα γνωρίσει την κορύφωση του κύματος της «Ομικρον» από τα μέσα έως το τέλος του Φλεβάρη. «Το πραγματικό βάρος στις ΜΕΘ θα το δούμε σε έναν μήνα», πρόσθεσε.

Πολύ μεγάλη είναι η αύξηση των νέων κρουσμάτων και στη Σουηδία τις τελευταίες μέρες, με περίπου 43.000 χτες (με πληθυσμό πάνω από 10 εκατ.). Ελλειψη παρατηρείται στα διαγνωστικά τεστ και ορισμένες διοικητικές περιφέρειες της χώρας έχουν φτάσει στα όριά τους αναφορικά με τη διενέργεια ελέγχων, προτρέποντας πλέον τους πολίτες να κάνουν τεστ μόνον αν είναι απολύτως απαραίτητο...

Αρκετοί επαγγελματίες Υγείας, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Στοκχόλμης, ανέφεραν ότι τα τεστ είχαν γίνει πλέον «άνευ σημασίας», καθώς τα αποτελέσματά τους χρειάζονται έως και μία βδομάδα!

Στην Ιταλία τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν χτες τις 192.000 και 380 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από την Ενωση Λυκειαρχών της χώρας υπογραμμίστηκε ότι «οι τάξεις σε τηλεκπαίδευση αγγίζουν το 50% του συνόλου», στοιχείο που αμφισβητήθηκε από τον υπουργό Παιδείας.

Η εξάπλωση του κορονοϊού επιταχύνεται και στην αμερικανική ήπειρο, φτάνοντας σε νέα υψηλά, με 7,2 εκατ. καινούργιες μολύνσεις και περισσότερους από 15.000 θανάτους την περασμένη βδομάδα, ανέφερε προχτές ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας. «Ο ιός εξαπλώνεται πιο ενεργά από ποτέ άλλοτε», δήλωσε η διευθύντρια του Οργανισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήρη κατάργηση της καραντίνας για όσους νοσούν σχεδιάζει η Βρετανία (2022-02-11 00:00:00.0)
Η εκτόξευση των κρουσμάτων μπορεί να οδηγήσει σε νέες επικίνδυνες παραλλαγές (2022-01-06 00:00:00.0)
Μείωση της καραντίνας για να γυρνάνε πιο γρήγορα στη δουλειά οι εργαζόμενοι με κορονοϊό! (2021-12-29 00:00:00.0)
Από την τσέπη τους και οι εμβολιασμένοι για τεστ Covid! (2021-12-21 00:00:00.0)
Επανέρχονται περιοριστικά μέτρα και lockdown (2021-12-21 00:00:00.0)
Επάνοδος περιοριστικών μέτρων και νέα κλεισίματα σχολείων (2021-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ