Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Πλήρη κατάργηση της καραντίνας για όσους νοσούν σχεδιάζει η Βρετανία

Η κυβέρνηση της Σουηδίας σταμάτησε τα δωρεάν τεστ, επικαλούμενη ότι... έχουν μεγάλο «κόστος» σε σχέση με τα οφέλη

Την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να πεθαίνουν και να νοσούν βαριά από την Covid-19, που τα συστήματα Υγείας έχουν γονατίσει από τις διαχρονικές ελλείψεις και περικοπές, με μακροπρόθεσμες συνέπειες για την αντιμετώπιση όλων των σοβαρών ασθενειών, οι κυβερνήσεις των ισχυρότερων καπιταλιστικών κρατών σπεύδουν να κηρύξουν τη «λήξη αυτής της πανδημίας όπως τη γνωρίζαμε» και «απαλλάσσονται» από τα πιο στοιχειώδη περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς ακόμα και αυτά αντιμετωπίζονται ως «βαρίδι» για την καπιταλιστική οικονομία.

Στη Βρετανία, ο πρωθυπουργός, Μπ. Τζόνσον, δήλωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει «να μάθουν να ζουν με τον κορονοϊό» και σχεδιάζει να τερματίσει εντελώς τη νομική υποχρέωση καραντίνας για όσους νοσούν, στα τέλη Φλεβάρη. Ακόμη δηλαδή και αυτό το στοιχειώδες μέτρο προστασίας και μείωσης της εξάπλωσης καταργείται για να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι για δουλειά, στο όνομα μιας ...«στρατηγικής που θα επιτρέπει τη ζωή με την COVID».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, στη Σουηδία, η κυβέρνηση κατάργησε χτες σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία και σταμάτησε τη διεξαγωγή δωρεάν τεστ για την Covid-19, με την Υπηρεσία Υγείας να ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή τεστ σε μεγάλη κλίμακα έχει μεγάλο «κόστος» σε σχέση με τα οφέλη...

«Οσο γνωρίζουμε αυτήν την πανδημία, θα έλεγα ότι έληξε», έσπευσε να δηλώσει η υπουργός Υγείας, Λένα Χάλενγκρεν, ισχυριζόμενη ότι μετά και την «Ομικρον» η Covid δεν θα κατηγοριοποιείται πλέον στους κινδύνους για την κοινωνία.

Κι όλα αυτά την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας εξακολουθούν να τελούν υπό πίεση, με περίπου 2.200 ασθενείς με Covid-19 να νοσηλεύονται, σχεδόν το ίδιο ποσοστό με το τρίτο κύμα την άνοιξη του 2021. Το δε τελευταίο 24ωρο, η χώρα κατέγραψε 114 νέους θανάτους ανθρώπων με Covid-19.

«Ενώ όλος ο κόσμος λέει πως η "Ομικρον" είναι πιο καλοήθης, παραμερίζεται το γεγονός ότι 500.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει και έχουν καταγραφεί περίπου 130 εκατ. κρούσματα αφότου εντοπίστηκε» στα τέλη Νοέμβρη, τόνισε την ίδια ώρα ο αρμόδιος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ασθενειών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας...

Βρετανία: 6 εκατομμύρια άνθρωποι στις λίστες αναμονής του NHS!

Ειδικά η Βρετανία, που ετοιμάζεται για κατάργηση της καραντίνας για όσους νοσούν, έχει καταγράψει σχεδόν 160.000 θανάτους από Covid-19 τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ και τώρα, τα ημερήσια κρούσματα εξακολουθούν να είναι κατά μέσο όρο 60.000 και καθόλου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να εμφανιστούν νέες, πιο θανατηφόρες παραλλαγές.

Ταυτόχρονα 1 στους 9 ανθρώπους στην Αγγλία και 1 στους 5 στην Ουαλία βρίσκεται σε λίστα αναμονής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) για διαγνωστικές εξετάσεις, χειρουργεία, ακόμη και αντικαρκινική θεραπεία!

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας «υποσχέθηκε» ότι... μέχρι το 2025 θα έχει μειωθεί ο αριθμός των ασθενών που περιμένουν έως και ένα χρόνο για να υποβληθούν σε χειρουργείο, ενώ έως το 2023 θα μειωθεί ο αριθμός των ασθενών που περιμένουν πάνω από δύο μήνες για να δεχτούν αντικαρκινική θεραπεία.

Το NHS στοχεύει να αποκαταστήσει τους χρόνους διάγνωσης στο μέγιστο διάστημα των 6 βδομάδων, δηλαδή στα επίπεδα προ πανδημίας, έως το 2025...

Αυτοί οι χρόνοι αναμονής θα ισχύουν και μετά την εξαγγελλόμενη πρόσληψη 15.000 υγειονομικών, αποδεικνύοντας ότι δεν φτάνουν για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες.

Ως αποτέλεσμα της μετατροπής του συστήματος Υγείας σε μιας νόσου, υπάρχουν 6 εκατ. άνθρωποι στις λίστες αναμονής του NHS!

Ποια είναι η... «απάντηση» της κυβέρνησης σε αυτήν την αθλιότητα; Μια εθνική ομάδα συντονισμού θα βοηθά τους ασθενείς... να μετακινηθούν σε όλη τη χώρα για θεραπεία και μια διαδικτυακή πλατφόρμα θα δείχνει τους χρόνους αναμονής σε διαφορετικές περιοχές!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξωραϊσμός της πραγματικότητας και ευχολόγια ενώ ο κίνδυνος μεγαλώνει (2022-03-18 00:00:00.0)
Σημαντικές οι σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ (2022-02-01 00:00:00.0)
Επικίνδυνη και ραγδαία η εξάπλωση της «Ομικρον» (2022-01-12 00:00:00.0)
Η εκτόξευση των κρουσμάτων μπορεί να οδηγήσει σε νέες επικίνδυνες παραλλαγές (2022-01-06 00:00:00.0)
Μείωση της καραντίνας για να γυρνάνε πιο γρήγορα στη δουλειά οι εργαζόμενοι με κορονοϊό! (2021-12-29 00:00:00.0)
Υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες στα νοσοκομεία (2021-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ