Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Εξωραϊσμός της πραγματικότητας και ευχολόγια ενώ ο κίνδυνος μεγαλώνει

Εκατοντάδες νέες εισαγωγές καθημερινά στα νοσοκομεία, ενώ οι θάνατοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

Να κάνει το μαύρο άσπρο, ξεπλένοντας για λογαριασμό όλων των αστικών κομμάτων την εγκληματική πολιτική που θεωρεί την υγεία του λαού «κόστος προς εξορθολογισμό», επιχειρεί η κυβέρνηση. Μιλώντας για το 64% των νεκρών με Covid που έχασαν τη ζωή τους χωρίς την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα, παραμένοντας εκτός ΜΕΘ ή σπίτι τους, ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης πρόβαλε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ως δικαιολογία το γεγονός «ότι αντίστοιχα είναι τα ποσοστά και στις άλλες ασθένειες»..., αποκαλύπτοντας τη βαρβαρότητα πίσω από το επιχείρημα ότι είναι πολυτέλεια η ύπαρξη του αναγκαίου αριθμού κλινών ΜΕΘ, γιατί όπως λένε μετά την πανδημία θα είναι ...περιττές. Ενώ για τους «125 ανθρώπους» που έχασαν τη ζωή τους αβοήθητοι εκτός νοσοκομείου, ανέφερε ότι «εξετάζεται» γιατί δεν πήγαν στο νοσοκομείο και «καταλήγουμε ότι δεν το έκαναν από δική τους επιλογή»...

Μάλιστα, ψευδώς ισχυρίστηκε ότι «ο χρόνος αναμονής για ΜΕΘ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ, ήταν 30 ώρες», ενώ η πραγματικότητα είναι ότι: Κατά μέσο όρο πάνω από 100 άνθρωποι ημερησίως ήταν στην αναμονή για ΜΕΘ για μέρες ακόμη και βδομάδες, όταν κάθε ώρα που περνάει εκτός εντατικής θεραπείας είναι κρίσιμη για τη θετική έκβαση της πορείας του ασθενούς. Η αναμονή για ΜΕΘ που κοστίζει ανθρώπινες ζωές είναι διαχρονικό φαινόμενο, με ή χωρίς πανδημία. Οι ανάγκες για δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ πριν την πανδημία ήταν 3.500. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, σήμερα είναι περίπου 1.000, οι οποίες στελεχώθηκαν από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, ακόμα και ειδικευόμενους, που έκαναν ...«ταχύρρυθμη εκπαίδευση», τους βάφτισαν εντατικολόγους, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των βαρέως πασχόντων ασθενών.

Στο μεταξύ, με την πανδημία να συνεχίζει την εξάπλωσή της, χτες άλλοι 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 26.792 θανάτους. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348, το 35,63% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ χτες έγιναν άλλες 338 νέες εισαγωγές ασθενών Covid. Επιβεβαιώθηκαν 24.256 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 8.254 στην Αττική και 2.495 στη Θεσσαλονίκη, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 2.732.866.

«Εχουμε αρκετά περισσότερα κρούσματα, δεν τα έχουμε εμείς μόνο στην Ελλάδα, τα βλέπουμε παγκόσμια» ήταν η δικαιολογία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα σε ραδιοφωνικό σταθμό, τη στιγμή που η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας του λαού στους χώρους δουλειάς, Εκπαίδευσης, ΜΜΜ κ.λπ. Παρ' όλα αυτά η αύξηση αποδίδεται αποκλειστικά στην Ο2 (υπομετάλλαξη της «Ομικρον», με μεγαλύτερη μεταδοτικότητα). «Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού δεν αποκλείεται να σκάσει μύτη, ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει, αλλά όσο πιο πολλά κρούσματα έχουμε τόσο πιο πιθανό είναι να έχουμε μια καινούρια μετάλλαξη», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, συνεχίζοντας τα ευχολόγια. Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι «λόγω αυτής της μετάλλαξης, θα παραμείνουν τα τεστ στα σχολεία αλλά μπορούμε να γυρίσουμε από τα δύο στο ένα self test τη βδομάδα».

Παρά το κλίμα εφησυχασμού, υψηλότερο κίνδυνο, όπως ειπώθηκε και χτες, διατρέχουν οι ηλικιωμένοι, οι χρόνιοι πάσχοντες, κυρίως οι ανοσοκατασταλμένοι. Παρ' όλα αυτά, οι δημόσιες μονάδες Υγείας διαθέτουν ελάχιστο προσωπικό, που δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες όχι μόνο της πανδημίας αλλά και της λοιπής νοσηρότητας, καθώς η μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε μιας νόσου έχει εκτοξεύσει τη βαριά νοσηρότητα και θνητότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ