Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών σε όλη την Ελλάδα!

Κινητοποίηση στις 24 Μάρτη από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ενάντια στον κατάπλου του «Σαρλ ντε Γκολ» | Την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση την Πέμπτη 24 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πασαλιμάνι, ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και την έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκολ» στο λιμάνι, οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενώ σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί με ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ.

Το Εργατικό Κέντρο καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκφράζει την αλληλεγγύη του «στους λαούς που έχουν βρεθεί στο μάτι του πολέμου για πάνω από τρεις βδομάδες, στους εκατομμύρια πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους».

«Τα συμφέροντα του λαού μας δεν βρίσκονται στη βαθύτερη εμπλοκή σ' αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Βρίσκονται στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς. Εχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας. Διαχρονικά έχουν δώσει "γην και ύδωρ" στους φονιάδες των λαών», τονίζει. Σε αυτό το πλαίσιο καταγγέλλει την αναμενόμενη άφιξη του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκολ», που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου μαζί με το αμερικανικό «Χάρι Τρούμαν» και δεκάδες υποστηριχτικά πλοία, στο λιμάνι του Πειραιά.

«Είναι ανεπιθύμητοι! Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών. Η συμμετοχή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΕΕ μόνο δεινά μπορεί να φέρει στον λαό μας μιας και γινόμαστε μαγνήτης επιθέσεων στους ανταγωνισμούς που δεν αφορούν τα συμφέροντα των εργαζομένων», υπογραμμίζει. Καλεί την εργατική τάξη, τα σωματεία και τον λαό του Πειραιά να πουν «όχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και να απαιτήσουν την απεμπλοκή της χώρας από αυτόν και τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσίας.

Παράλληλα, σε κινητοποίηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ καλεί η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 20 Μάρτη στις 11 π.μ. στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό, τη νεολαία και όλα τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής σε άμεση κινητοποίηση ώστε να εκφραστεί η αντίθεση στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο μερίδας ιμπεριαλιστών και παράλληλα στόχο των ανταγωνιστών τους. Με αφορμή το γεγονός ότι αμερικανικά και βρετανικά μεταγωγικά έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη μεταφέροντας ΝΑΤΟικά στρατεύματα σημειώνει: «Τα ΝΑΤΟικά τανκς μεταφέρονται σε απόσταση αναπνοής από το μέτωπο. Η παρέλαση των ΝΑΤΟικών πλοίων δεν είναι άσχετη από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι ασκήσεις - πρόβες πολέμου δεν θα είναι για πάντα πρόβες. Τα περί άμυνας και περί ασκήσεων δεν μας πείθουν».

Αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις

Οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις, καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της χώρας, συνεχίζονται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα:

-- Σήμερα, Παρασκευή 18 Μάρτη

  • Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης καλούν η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου και σωματεία της πόλης.
  • Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας και σωματεία οργανώνουν μεγάλη αντιπολεμική εκδήλωση με μουσικά σχήματα από τη Μεσσηνία και αντιπολεμικά ποιήματα από θεατρικές ομάδες και λογοτέχνες.

-- Αύριο, Σάββατο 19 Μάρτη, στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Κάτω Χαλανδρίου «Μάρκος Παπαδάκης» (Σαρανταπόρου και Σοφοκλή Βενιζέλου), η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου (μέλος της ΕΕΔΥΕ) και φορείς καλούν σε εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, Σταύρο Τάσσο.

-- Την Κυριακή 20 Μάρτη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα προβολών του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Θέρμης διοργανώνουν εκδήλωση η ΕΔΥΕΘ και η Επιτροπή Ειρήνης Υπαίθρου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με ομιλητές τους Ν. Ζώκα, πρόεδρο της ΕΔΥΕΘ, και Μ. Μιχαήλ, αντιπρόεδρο της ΕΔΥΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ