Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με κτηνοτρόφους και καλλιεργητές της περιοχής

Με το Συλλόγου Πληττόμενων Λιγνιτικής και Μεταλιγνιτικής Περιόδου
Με το Συλλόγου Πληττόμενων Λιγνιτικής και Μεταλιγνιτικής Περιόδου
Στο περιθώριο της χτεσινής συγκέντρωσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων από την Τοπική Κοινότητα Σκήτης του δήμου Κοζάνης, που παλεύουν να προστατεύσουν τα βοσκοτόπια της περιοχής Βουνό από τα σχέδια ιδιωτικής εταιρείας να στήσει τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο σε έκταση 1.850 στρεμμάτων, με δυνατότητα επέκτασης στα 5.000 στρέμματα. Ο Αντώνης Διαμαντίδης, πρόεδρος της ΤΚ Σκήτης, και ο Χαράλαμπος Τσανίδης, αντιπρόεδρος του Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου «Βούρινος», ανέφεραν ότι αν προχωρήσουν οι σχεδιασμοί, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής θα στερηθούν ουσιαστικά και επιλέξιμα βοσκοτόπια που χρόνια βόσκουν τα ζώα τους και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής και κατ' επέκταση τη συρρίκνωση του ήδη χαμηλού εισοδήματός τους. Επιπλέον θα εμποδιστεί η πρόσβαση στη μεγαλύτερη τεχνητή ποτίστρα της περιοχής και άρα η πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Οπως είπαν, στην ΤΚ Σκήτης υπάρχουν 14.000 στρέμματα βοσκήσιμης έκτασης, από τα οποία εξαιρούνται τα 5.000 που είναι χαρακτηρισμένη δασική και άλλα 1.000 που είναι βραχώδη και μη προσβάσιμα. Οπότε απομένουν 9.000, από τα οποία τα 5.000 ορέγεται να βάλει στο χέρι η εταιρεία SKGR-PV14. Θα απομείνουν 4.000 στρέμματα για βόσκηση των ζώων τους, όταν με βάση τη γεωτεχνική έκθεση βόσκησης, για το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής απαιτούνται 16.000 στρέμματα βοσκοτόπων. Ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης να μην προχωρήσει στη μίσθωση της έκτασης ούτε στη συγκεκριμένη ούτε σε καμία άλλη εταιρεία. Και σ' αυτήν την κατεύθυνση ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ.

Με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων από την Τοπική Κοινότητα Σκήτης του δήμου Κοζάνης
Με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων από την Τοπική Κοινότητα Σκήτης του δήμου Κοζάνης
Ο Δ. Κουτσούμπας είχε επίσης συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πληττόμενων Λιγνιτικής και Μεταλιγνιτικής Περιόδου, η οποία έθεσε το ζήτημα των επιπτώσεων στον λαό της περιοχής.

Ενώ στο τέλος της εκδήλωσης καλλιεργητές αρωματικών φυτών πρόσφεραν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ένα καλάθι με προϊόντα που παράγουν, όπως αιθέριο έλαιο λεβάντας, σαπούνια κ.ά., συμβολικά, όπως είπαν, για τη στήριξη που το Κόμμα παρέχει στους αγώνες του λαού.


Το καλάθι που του πρόσφεραν καλλιεργητές αρωματικών φυτών
Το καλάθι που του πρόσφεραν καλλιεργητές αρωματικών φυτών

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ