Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει η καταστροφή του παλιού μουσουλμανικού νεκροταφείου στα Αβδηρα

Την άμεση παύση των εργασιών του δήμου Αβδήρων στην περιοχή όπου βρίσκεται παλιό μουσουλμανικό νεκροταφείο και την αποκατάσταση του χώρου απαιτεί σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΠ ΑΜΘ) του ΚΚΕ.

Προχτές το πρωί μπουλντόζες ισοπέδωσαν έκταση παλιού μουσουλμανικού νεκροταφείου του 17ου αιώνα στο χωριό Πετεινός του δήμου Αβδήρων στην Ξάνθη, προκειμένου να προχωρήσει έργο του δήμου για την κατασκευή χώρου αναψυχής, προκαλώντας τις αντιδράσεις του πληθυσμού της περιοχής.

Η ΕΠ ΑΜΘ σημειώνει τη μεγάλη ευθύνη της δημοτικής αρχής Αβδήρων, η στάση της οποίας προκαλεί «εύλογα ερωτήματα». «Παράλληλα», συνεχίζει, «ευθύνη φέρουν και όλοι οι υπεύθυνοι εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης και όχι μόνο, που όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε ο χώρος αυτός να προστατευτεί».

Η ΕΠ ΑΜΘ ζητά με ευθύνη της κυβέρνησης και των υπουργείων Εσωτερικών και Πολιτισμού να ξεκαθαριστεί το καθεστώς της συγκεκριμένης περιοχής, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και αποφάσεις από τις καθ' ύλην αρμόδιες υπηρεσίες για τον χαρακτηρισμό της ως αρχαιολογικού χώρου εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις και ως τόπου πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης και ανάδειξης του χώρου ως τέτοιου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ