Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ USB
Κινητοποιήσεις ενάντια στις «πτήσεις του πολέμου»

Επιβεβαίωση των καταγγελιών για μεταφορά όπλων στην Ουκρανία σαν «ανθρωπιστική βοήθεια»

«Από την Τοσκάνη γέφυρες ειρήνης, όχι πτήσεις πολέμου!»
«Από την Τοσκάνη γέφυρες ειρήνης, όχι πτήσεις πολέμου!»
Επιβεβαιώνονται οι σοβαρές καταγγελίες του ιταλικού συνδικάτου USB (Unione Sindacale di Base) για μεταφορά όπλων στην Ουκρανία με προκάλυμμα ...αποστολές «ανθρωπιστικής βοήθειας».

Σε νέα ανακοίνωσή της η USB αποκαλύπτει πως επιβεβαιώθηκαν από Ιταλούς αξιωματούχους οι καταγγελίες των εργαζομένων ότι πραγματοποιούνταν αποστολές όπλων μέσω φορτίων «ανθρωπιστικής βοήθειας» και καλεί σε συλλαλητήριο αύριο Σαββάτο στο αεροδρόμιο της Πίζας.

Συγκεκριμένα:

«Ο Marco Carrai, πρόεδρος της "TOSCANA AIRPORTS" (Αεροδρόμια Τοσκάνης), δήλωσε στον Τύπο ότι δεν θα γίνεται "πλέον" μεταφορά όπλων από το αεροδρόμιο "G. Galilei".

Ο στρατηγός Paolo Figliuolo, του Comando Operativodi Vertice Interforze (COVI), σε σχέση με το θέμα εμπορίας όπλων, ανέφερε επίσης στον εθνικό Τύπο για την άρνηση των εργαζομένων να φορτώσουν τα όπλα σε πολιτικό φορτηγό αεροπλάνο: "Κάποιοι χειριστές απλώς επεσήμαναν ότι δεν είχαν τα απαραίτητα για να πραγματοποιήσουν τη φόρτωση ειδικών υλικών, δείχνοντας την ανάγκη για συγκεκριμένες εξουσιοδοτήσεις, άλλο προσωπικό. Τα υλικά ήταν μέρος της στρατιωτικής υποστήριξης για την Ουκρανία που αποφασίστηκε από το κοινοβούλιο και αναμενόταν να φορτωθούν σε μια πολιτική πτήση εξουσιοδοτημένη για τη μεταφορά αυτού του τύπου εμπορευμάτων". Είναι ένα φορτίο B-737 που ανήκει σε αεροπορική εταιρεία εξουσιοδοτημένη από το ΝΑΤΟ να μεταφέρει πολεμικό υλικό. "Η δραστηριότητα" - καταλήγει το COVI - "πραγματοποιήθηκε στον χώρο του πολιτικού αεροδρομίου «Galilei» αντί για χώρους στάθμευσης στρατιωτικών αεροδρομίων, όπως συμβαίνει συνήθως, λόγω της εξαιρετικής και ταυτόχρονης μεταφορικής δραστηριότητας που απαιτείται από την τρέχουσα κατάσταση"».

Και το ιταλικό συνδικάτο προσθέτει: «Πληροφορούμαστε ότι οι πτήσεις από το "G. Galilei" είναι πολύ περισσότερες από αυτές που έχουν δηλώσει το COVI και ο Carrai. Τι λένε το COVI και το αεροδρόμιο της Τοσκάνης για το ουκρανικό "Antonov UR-82029" που προσγειώθηκε το περασμένο Σάββατο 12/3 στο "Galilei" και αναχώρησε νωρίς το πρωί στις 13/3;».

Αναδεικνύει επίσης τις ευθύνες των αρχών της τοπικής διοίκησης που συμμετέχουν στο ΔΣ των αεροδρομίων της Τοσκάνης, όπως και τους σοβαρούς κινδύνους για το προσωπικό του πολιτικού αεροδρομίου «G. Galilei», τους ταξιδιώτες και τους κατοίκους της Πίζας, εξαιτίας αυτής της παράνομης διακίνησης όπλων και εκρηκτικών.

«Ενάντια στην κυνική απόφαση να κρύψουμε τις πτήσεις του θανάτου υπό την κάλυψη της "ανθρωπιστικής βοήθειας", θα κινητοποιηθούμε το Σάββατο 19 Μάρτη διαδηλώνοντας "Από την Τοσκάνη γέφυρες ειρήνης, όχι πτήσεις πολέμου"», τονίζει η USB.

Την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους τους στην Πίζα εκφράζουν και οι λιμενεργάτες - μέλη της USB στο Λιβόρνο, υπενθυμίζοντας ότι και οι ίδιοι αποκάλυψαν πριν μερικούς μήνες την επιχείρηση να αποσταλεί στα κρυφά από το λιμάνι του Λιβόρνο φορτίο με εκρηκτικά στο Ισραήλ.

Επιπλέον, στις 31 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί απεργία στο λιμάνι της Γένοβας, με αντίστοιχο περιεχόμενο, με αφορμή την άφιξη του σαουδαραβικού πλοίου «Bahri», το οποίο είναι φορτωμένο με αμερικανικά όπλα, όπως καταγγέλλει το Εθνικό Συντονιστικό Λιμενεργατών της USB.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική απεργία στην Ιταλία (2023-05-27 00:00:00.0)
Απεργία και διαδήλωση των εργαζομένων της «Alitalia» (2021-09-25 00:00:00.0)
Ισχυρές εκρήξεις στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» (2016-06-29 00:00:00.0)
Θέλει τα εγχώρια αεροδρόμια (2014-01-25 00:00:00.0)
Φράκαραν από την υπερσυγκέντρωση μαχητικών! (2011-03-23 00:00:00.0)
Ενα... καλοκαιρινό αεροδρόμιο! (2002-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ