Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΕΝΓΕ
Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση, δεν περνάει ο εκφοβισμός

Tην απαράδεκτη ενέργεια του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, ο οποίος δεν δίστασε να υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση στην επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» στο Σωματείο, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Αφορμή αποτέλεσε ανακοίνωση - καταγγελία της ΑΣΥ ενάντια στην ενέργεια του προέδρου του Σωματείου να φωτογραφηθεί με μέλη της φασιστοσυμμορίας του καταδικασθέντος εγκληματία ναζί Κασιδιάρη, στο όνομα της ...στήριξης των ανεμβολίαστων εργαζομένων που βρίσκονταν σε αναστολή.

Η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι «η παράταξη της ΑΣΥ κατήγγειλε το γεγονός διότι θεωρεί πως ο αγώνας των υγειονομικών, που παλεύουν για να σώζουν ανθρώπινες ζωές, δεν έχει καμία σχέση με ένα κόμμα που για αρχηγό του έχει έναν εγκληματία ναζί εμπλεκόμενο σε ανθρωποκτονίες, με ένα κόμμα που βλέπει εχθρό τον μετανάστη, τον δημοκρατικό προοδευτικό άνθρωπο, με ένα κόμμα του οποίου οι θέσεις βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκών των υγειονομικών. Τέτοιου είδους "βοήθειες" και "φιλανθρωπίες" βρίσκονται στον αντίποδα της αλληλεγγύης που πρέπει να οικοδομείται μέσα στους εργαζόμενους, μέσα από τους οργανωμένους αγώνες και τη δράση του Σωματείου.

Η απάντηση όμως του συγκεκριμένου προέδρου του Σωματείου του ΑΧΕΠΑ, ο οποίος μάλιστα ενεργούσε χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση ούτε και σύμφωνη απόφαση του ΔΣ του Σωματείου για μια τέτοια συνάντηση, ήρθε μέσω του εισαγγελέα».

«Αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική αντιπαράθεση στο πλαίσιο ενός ΔΣ. Συνιστούν ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και έχουν ως απώτερο σκοπό την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό των όλων των εργαζομένων», τονίζει η ΟΕΝΓΕ και απαιτεί να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση, να σταματήσει κάθε δίωξη.

Την απαράδεκτη ενέργεια του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ καταγγέλλουν επίσης τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Θριάσιο», «Μεταξά» και Λευκάδας.

Να ανακληθεί η απόφαση για ΕΔΕ με ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος υγειονομικού

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει επίσης την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Αιγίου για Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή υγειονομικού.

Στην καταγγελία σημειώνεται ότι «το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αιγίου βρισκόταν σε αδράνεια για 2,5 χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του τελευταίου ΔΣ, περίοδο πριν την πανδημία. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, ομάδα εργαζομένων αιτήθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο να διοριστεί προσωρινή διοίκηση, με σκοπό να οδηγήσει το Σωματείο σε νόμιμες εκλογές. Το έκπτωτο ΔΣ, αντιδρώντας, διενήργησε μη νόμιμες εκλογές στις 24/09/2021, παρά τις ενστάσεις - καταγγελίες. Οταν ομάδα εργαζομένων διαμαρτυρήθηκε για το μη νόμιμο της διαδικασίας, ο δικηγόρος - πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής απέρριψε τις ενστάσεις και τις καταγγελίες, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία. Στη συνέχεια απέστειλε ανυπόστατη αναφορά στη διοίκηση του νοσοκομείου, κατηγορώντας στην ουσία τον συνδικαλιστή υγειονομικό που πρωτοστάτησε στα γεγονότα.

Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής χρόνια ολόκληρα δίνει ανιδιοτελή μάχη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη λύση των προβλημάτων συναδέλφων υγειονομικών και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου, καθώς έχει διατελέσει εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή υγειονομικού, παρεμβαίνοντας στη συνδικαλιστική διαμάχη που έγινε σε ώρα εκτός υπηρεσίας του συνδικαλιστή, κατηγορώντας τον για "απρεπή συμπεριφορά"».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί το Σωματείο Εργαζομένων να εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο τη συμπαράστασή του στον διωκόμενο συνδικαλιστή υγειονομικό, όπως ήδη έπραξαν 176 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αιγίου, υπογράφοντας σχετικό αίτημα, και απαιτεί να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση για διενέργεια ΕΔΕ και να σταματήσει κάθε προσπάθεια δίωξης και φίμωσης του συνδικαλιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ