Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ
Πόρισμα - «σούπα» που συγκαλύπτει την ουσία της διαπλοκής

Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, η οποία ήταν και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, ανέφερε ότι το ΚΚΕ από την αρχή είχε κάνει καθαρό ότι δεν είχε αυταπάτες και προσδοκίες πως θα υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα ουσιαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, αφού είναι γνωστό και επιβεβαιώθηκε ξανά πως «σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους επιτροπές δεν μπορούν να ξεφύγουν από τους δεδομένους κάθε φορά συσχετισμούς και, άρα, παραμένουν και πολύ συγκεκριμένες οι δυνατότητές τους. Τα όριά τους καθορίζονται, τελικά, από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία και τις αντίστοιχες, βέβαια, πολιτικές σκοπιμότητες που επιχειρούν κάθε φορά να εξυπηρετηθούν».

Ωστόσο, ψήφισε τη συγκρότηση της Επιτροπής και συμμετείχε για να σηματοδοτήσει ότι «συμφωνεί με την ανάγκη να διερευνηθεί στο σύνολό της η επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, καθώς και το πώς, πραγματικά, κατασπαταλήθηκε το δημόσιο χρήμα και, μάλιστα, στην περίοδο της πανδημίας».

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ επιβεβαίωσε πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ. «Σε ένα βαθμό ήταν πρωτοφανής η απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας - η απαράδεκτη αυτή απόφαση - να αποκλείσει από τους προς εξέταση μάρτυρες τους αρμόδιους υπουργούς, υποτιμώντας εντελώς και την ίδια τη λειτουργία, τελικά, της Εξεταστικής Επιτροπής με μια τέτοια μεθόδευση που απέβλεπε, προφανώς, στην αποσιώπηση των όποιων πολιτικών ευθυνών».

Χαρακτήρισε το πόρισμα «σούπα», που «δεν παύει να συγκαλύπτει την ουσία της διαπλοκής που υπάρχει ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, στις κυβερνήσεις, στα αστικά κόμματα από τη μία και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μέρος των οποίων είναι και οι μεγαλοϊδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης», προσθέτοντας πως «γι' αυτό είναι, άλλωστε, και μεγάλη η προθυμία όλων σας και η ευθιξία σας, ενίοτε, να στήνετε τέτοιου είδους επιτροπές, οι οποίες προσφέρουν, βέβαια, μπόλικη τροφή για αποπροσανατολισμό, άσφαιρους καβγάδες και μπόλικο σόου στις τηλεοράσεις».

Ανέφερε ακόμα ότι αυτό που επιβεβαιώθηκε ήταν «η αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου της αντικειμενικότητας των κριτηρίων κατανομής της διαφημιστικής δαπάνης, που όλοι σας λίγο ή πολύ την αναγνωρίζετε και που αντικειμενικά διαμορφώνει ευνοϊκές συνθήκες για αδιαφανείς δοσοληψίες», ενώ η εξέλιξη αυτή «αποδεικνύει ταυτόχρονα και την ορθότητα, αλλά και την αναγκαιότητα της τροπολογίας που επανειλημμένα πρότεινε το ΚΚΕ, για να μπορεί να ελέγχεται η σχετική διαφημιστική δαπάνη με αυστηρούς κανόνες διαφάνειας».

Ομως απορρίφθηκε από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, γιατί δημιουργεί ένα νομοθετικό που «θα άγγιζε τα ιερά και τα όσια της ελευθερίας της επιχειρηματικής δράσης».

«Με το ένα χέρι ποτίζετε το εύφορο έδαφος για να καλλιεργούνται αυτά τα φυντάνια της διαπλοκής και με το άλλο καμώνεστε ότι το καθαρίζετε από τα ζιζάνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ