Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Συγκάλυψη των ευθυνών και της διαπλοκής

«Μια ακόμη συζήτηση για πόρισμα εξεταστικής επιτροπής και μια ακόμη φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, στο έργο δηλαδή της συγκάλυψης των ευθυνών, της συγκάλυψης της διαπλοκής που αποτελεί επί της ουσίας και την κοινή συνισταμένη όλων των προηγούμενων εξεταστικών και προκάτ ανακριτικών επιτροπών, ανεξαρτήτως της εκάστοτε πλειοψηφίας, για να υπάρχει η συνέχεια ενός αδιαφανούς μηχανισμού σχέσεων διαπλοκής ανάμεσα στο αστικό κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανάμεσα στο πολιτικό προσωπικό και τους επιχειρηματίες», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Στην προκειμένη περίπτωση, όπως επισήμανε, έχουμε να κάνουμε με τη συνέχιση «της ύπαρξης ενός μηχανισμού χειραγώγησης και εξωραϊσμού από τα ΜΜΕ, ο οποίος είναι βολικός για όλα τα κόμματα του αστικού πολιτικού συστήματος. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο και δεν είναι τυχαίο ότι και η κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα απορρίψανε την τροπολογία του ΚΚΕ».

Ακόμα, ανέδειξε τις ευθύνες της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ, η οποία «έκανε ό,τι μπορούσε για να μη διερευνηθεί η υπόθεση στην Εξεταστική Επιτροπή, απέκλεισε τα πολιτικά πρόσωπα, τους υπουργούς, αλλά και οικονομικούς παράγοντες και άρον άρον έκλεισε την υπόθεση. Ομως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τις οποίες κατέβαλε, δεν απέτρεψε το να καταλήξουμε στο ότι χωρίς αμφιβολία προέκυψαν από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πλειοψηφίας τόσο όσον αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται στην Εξεταστική Επιτροπή όσο και την ουσία των ερευνών των πράξεων αυτής. Η έκταση και η βαρύτητα αυτών των ευθυνών θεωρούμε ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και όχι κουκουλώματος».

«Δεύτερο ερωτηματικό είναι γιατί δεν κάνατε αυτό το οποίο λέγατε πριν από τη συγκρότηση Επιτροπής. Θέλατε να διευρυνθεί χρονικά το διάστημα της διερεύνησης της εξεταζόμενης περιόδου, δηλαδή να πάει από τις αρχές περίπου των μνημονίων; Γιατί δεν το κάνατε αυτό; Γιατί κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Βολεύει και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι μόνο, να πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα για να ψαρεύετε στα θολά νερά. Με αυτόν τον τρόπο να αποπροσανατολίζετε αλλά και να εγκλωβίζετε τη λαϊκή δυσαρέσκεια, η οποία φαίνεται να είναι και να παραμένει ως ένα εκκρεμές που να κινείται πότε στη μία πλευρά, πότε στην άλλη πλευρά, ανάμεσα δηλαδή στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ