Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ιστορική στιγμή» η προσπάθεια αποπροσανατολισμού

Να ξεπλύνει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, της οποίας το βασικό χαρακτηριστικό παραμένει η ενίσχυση με κάθε τρόπο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, επιχείρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, που ήταν ο μόνος υπουργός που τοποθετήθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ παρουσίασε ως «κατάκτηση» του «πολιτικού συστήματος» και ...«ιστορική» στιγμή ότι η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτήθηκε με πρόταση της μειοψηφίας, σύμφωνα με την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, με την οποία επιχείρησαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα να κάνουν ένα «λίφτινγκ» του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πριν είχε εγκαλέσει την κυβέρνηση για την ακρίβεια, τη φορολογία κ.ο.κ., του υπενθύμισε δείχνοντας ότι ο ένας παίρνει τη σκυτάλη από τον άλλον στην αντιλαϊκή πολιτική πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση «φορολογήσατε από το πρώτο ευρώ τις κοινοτικές επιδοτήσεις για τους αγρότες», «υπερδιπλασιάσατε τις ασφαλιστικές εισφορές», «αυξήσατε στο 100% την προκαταβολή έναντι του επόμενου έτους για τους φορολογικά υπόχρεους», «την εισφορά αλληλεγγύης από 2,2% τη φτάσατε στο 10%», «αυξήσατε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20% και βεβαίως τον ΦΠΑ τον πήγατε παντού στο 24%», προσθέτοντας ότι «έρχεστε σήμερα και λέτε ότι αυτή η κυβέρνηση ευθύνεται για την ακρίβεια;».

Τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ «ώστε να ενισχυθεί η αυτονομία της πολιτικής, να αυξηθεί η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της πολιτικής και των ΜΜΕ» κατέθεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του, Μ. Κατρίνης, εκφράζοντας και αυτός με τη σειρά του τις ανησυχίες του κόμματός του για τη σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος. Απαντώντας στο στρίμωγμα τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρατά ίσες αποστάσεις, ανέφερε πως «για να αναβαθμιστεί η ποιότητα της δημοκρατίας, αλλά και για να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες, θα πρέπει να λειτουργούν τόσο οι θεσμοί όσο και τα θεσμικά αντίβαρα σε αυτή τη χώρα. Και βεβαίως, θα πρέπει να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία εγγυάται τη λειτουργία αυτών των θεσμών» και αυτό θα γίνει προφανώς με τη συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ ως πρόθυμο δεκανίκι του συστήματος.

Από την Ελ. Λύση ο Κ. Μπούμπας διαμαρτυρήθηκε στην κυβέρνηση ότι με την Εξεταστική «δεν είδαμε ένα γόνιμο, εποικοδομητικό, ουσιαστικό, δημοκρατικό έργο», ενώ ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης αφού κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «διασύρετε τον κοινοβουλευτισμό», πρότεινε «κοινωνική ραδιοτηλεόραση»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας (2022-09-01 00:00:00.0)
Κοινή γραμμή «κουκουλώματος» του σκοτεινού θεσμικού πλαισίου (2022-08-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2022-08-27 00:00:00.0)
Στη Βουλή η αντιπαράθεση, στο απυρόβλητο το πραγματικό σκάνδαλο (2022-08-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2021-11-13 00:00:00.0)
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί (2020-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ