Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Τις δικές τους αντιδραστικές «ιδέες», για να πληρώσει και αυτήν την καπιταλιστική κρίση ο λαός, κατέθεσαν προς την κυβέρνηση οι αρχηγοί και των άλλων αστικών κομμάτων.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, αφού χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «αντιαναπτυξιακό» και «εκτός τόπου και χρόνου», κατέθεσε το πρόγραμμα του κόμματός της «για την επανεκκίνηση της οικονομίας», που μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό με αυτό των υπόλοιπων αστικών κομμάτων: Περιέχει προτάσεις όπως για παραπέρα «ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων» σε συνδυασμό με «ισχυρά κίνητρα που συνδέονται με επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας», «επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων με ρήτρα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας» κ.ο.κ. Πάνω στην κοινή αυτή βάση, είπε ότι «η χώρα έχει ανάγκη να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση, προοδευτική για τον τόπο» και το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε αυτό, πρόταση που χαιρέτισε αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πλειοδοσία» μέτρων για το κεφάλαιο έκανε ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, ιεραρχώντας το στόχο της έκθεσης Πισσαρίδη για αύξηση των εξαγωγών. Μεταξύ νέων φοροαπαλλαγών και προνομίων, πρότεινε να επιδοτεί η κυβέρνηση «τον επιχειρηματία για να παίρνει εργαζόμενους», με το μισθό να είναι το επίδομα του ΟΑΕΔ, αντί «να επιδοτείς την ανεργία, τον τεμπέλη», όπως ξετσίπωτα αποκάλεσε τους ανέργους.

Τις προτάσεις του ΜέΡΑ25 για «δημιουργία επενδυτικών ροών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα», με μεταφορά των «κόκκινων» δανείων και του υπερταμείου σε φορείς υπό κρατικό έλεγχο, παρουσίασε ο επικεφαλής του, Γ. Βαρουφάκης. Πρότεινε επίσης τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής «που θα διερευνήσει από τη μεταπολίτευση και μετά τις αιτίες της χρεοκοπίας του 2010», συμβάλλοντας έτσι στο ξέπλυμα του καπιταλισμού και στην ανάπτυξη των αποπροσανατολιστικών θεωριών ότι για το χρέος και την κρίση οι αιτίες βρίσκονται στην κακοδιαχείριση, στα «λαμόγια» κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ