Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παραμένει υψηλή η πληρότητα στις ΜΕΘ

Παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας, παρά τη μείωση των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό. Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης η πληρότητα σε απλές κλίνες Covid-19 υπολογίζεται στο 70% και στις κλίνες ΜΕΘ στο 90%. Ετσι, χτες το «Παπανικολάου» ξεκίνησε την εφημερία με 130 ασθενείς στα τμήματα και μόλις τρεις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Σάββατο και την ενημέρωση από τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, όπως και από την επικεφαλής του ΚΕΠΥ - ΕΚΑΒ, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρεται σε ανακοίνωσή του στον μειωμένο αριθμό των τεστ που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα, ο οποίος σχετίζεται με την ανάλογη μείωση των θετικών κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά, τονίζοντας ότι αυτά τα στοιχεία δεν πρέπει να οδηγήσουν «σε συμπεράσματα υπεραισιοδοξίας και εφησυχασμού».

Επίσης, εκφράζει την ανησυχία του για την επί μακρόν μετατροπή των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης σε νοσοκομεία Covid-19, κάτι που «αν συνεχιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε θανάτους από "παραμελημένες" παθήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ