Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστικές δράσεις από τα σωματεία και στη Θεσσαλονίκη

Νέες κινητοποιήσεις από τους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης
Νέες κινητοποιήσεις από τους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης
Με συμβολικές κινητοποιήσεις το πρωί έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑΘ) και το απόγευμα σε γειτονιές, σωματεία της Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν την ψήφιση του νέου αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού.

Το πρωί, στη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο, συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές, κρατώντας πανό και τις σημαίες των συνδικάτων τους και του ΠΑΜΕ. Ανέδειξαν ότι «ο προϋπολογισμός φοροληστείας τα κέρδη μεγαλώνει της πλουτοκρατίας».

Φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Ασφάλιση, Υγεία, σύνταξη, δουλειά, δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», διαμήνυσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Ο Πέτρος Σημάδης, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, αναφέρθηκε στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης αλλά και στην πλούσια παρακαταθήκη των αγώνων των σωματείων και την ανάγκη παραπέρα ενίσχυσής τους.

Το απόγευμα με πρωτοβουλία των συνδικάτων πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε συνοικίες της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Θεράποντα (Τούμπα) και στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου - Μπότσαρη στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Ευόσμου, στην πλατεία Ελευθερίας στη Σταυρούπολη και στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Νέες μαχητικές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία

Από τη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Από τη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Μαχητικές παρεμβάσεις ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό που εν μέσω πανδημίας μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Οι συμβολικές κινητοποιήσεις έγιναν με αποφάσεις των Σωματείων Εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία και της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι είπαν «Οχι στον προϋπολογισμό της ντροπής» και απαίτησαν «Κάτω τα χέρια από την Υγεία, προσλήψεις τώρα στα νοσοκομεία». Κάλεσαν την κυβέρνηση να αυξήσει τη χρηματοδότηση για την Υγεία και να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημιώσεις στους κλινικάρχες και ένταξη του συνόλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επίσης, απαίτησαν ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό και υποδομές, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, μαζικούς δωρεάν ελέγχους σε όλο τον πληθυσμό, επίταξη ξενοδοχείων και λεωφορείων, μέτρα για ασφαλή επαναλειτουργία των χώρων της Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ