Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει τον νέο προϋπολογισμό στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων

Από τη συμμετοχή της ΟΒΣΑ στη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη συμμετοχή της ΟΒΣΑ στη χτεσινή κινητοποίηση
Στη συμβολική κινητοποίηση έξω από τη Βουλή συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός είναι «γεμάτος νέα δώρα - επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές κ.ά. - για τους επιχειρηματικούς ομίλους, "λογαριασμό" που καλούμαστε να πληρώσουμε και πάλι όλοι εμείς οι εργαζόμενοι και επαγγελματίες».

Η ΟΒΣΑ καταγγέλλει την προκλητική μείωση των δαπανών για την Υγεία, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση «συνεχίζει να επικαλείται την ατομική ευθύνη του λαού και δεν διστάζει με τις παλινωδίες της και τα αναπόφευκτα lockdown να αφήσει "στον αέρα" χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους». Προσθέτει ότι η κυβέρνηση «οδηγεί χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στην ανασφάλεια, στην υπερχρέωση, στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Η υπομονή και η "εθνική ομοψυχία" όπου μας καλεί είναι κενό γράμμα, αφού, όπως περιγράφει και το σχέδιο Πισσαρίδη, εμείς παραμένουμε διαρθρωτικό πρόβλημα και εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Τέλος, τονίζει ότι για την κατάσταση της υγείας του λαού και της οικονομίας «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ