Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θάνατος εργαζόμενης στη ΒΙΠΕ Σίνδου από κορονοϊό

Μέτρα προστασίας απαιτεί το Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού

Μια 50χρονη εργάτρια, μητέρα δύο παιδιών, εργαζόμενη στην επιχείρηση «Παπαδόπουλος ΑΕ» στη ΒΙΠΕ της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 50χρονη εργάτρια ήταν ένα από τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Και απ' ό,τι φαίνεται είναι τέτοια η διασπορά, που όπως καταγγέλλεται έχει προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού μέσω δουλεμπορικών γραφείων, προκειμένου να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην παραγωγή.

Το Σωματείο Βιομηχανικού Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συναδέλφους και φίλους της 50χρονης εργάτριας. Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους να μη μείνουν σιωπηλοί μπροστά στα κενά προστασίας της δημόσιας υγείας που δημιουργούν κυβέρνηση και εργοδότες.

Σε ανακοίνωσή του αναδεικνύει τις ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας για την εκρηκτική κατάσταση στους χώρους δουλειάς, θυμίζοντας ότι την προηγούμενη βδομάδα σωματεία κατήγγειλαν στον αντιπεριφερειάρχη Υγείας και στην Κεντρική Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασίας Κ. Μακεδονίας την έλλειψη μέτρων προστασίας. Ζητήθηκε μάλιστα η εντατικοποίηση των ελέγχων σε συγκεκριμένους χώρους σε μια σειρά κλάδων, μεταξύ τους και στον κλάδο των Τροφίμων.

Το Σωματείο δηλώνει σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και να παρεμβαίνει για την προάσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή στην εργασία χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, τα οποία η εργοδοσία είναι υποχρεωμένη να τηρεί στους εργασιακούς χώρους.

«Ολοι οι εργαζόμενοι, μια γροθιά μαζί με το Σωματείο να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα υγείας και ασφάλειας. Για να επιστρέφουμε από το μεροκάματο όλοι υγιείς στις οικογένειές μας. Η συλλογική οργάνωση είναι το μεγάλο όπλο που διαθέτουν οι συνάδελφοι στον κλάδο και μπορούν να το στρέψουν στους υπαίτιους για την κατάσταση που βιώνουν, δηλαδή τους βιομήχανους και τις κυβερνήσεις τους», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ