Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Μεγάλη εξόρμηση του ΚΚΕ για τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

Κάλεσμα διεκδίκησης κόντρα σε μια πολιτική που εκθέτει σε τεράστιους κινδύνους τους εργαζόμενους

Από την εξόρμηση χτες τα χαράματα
Από την εξόρμηση χτες τα χαράματα
Με παρεμβάσεις και εξορμήσεις με την ανακοίνωση του ΚΚΕ σε εργοστάσια και άλλους μεγάλους χώρους δουλειάς, συνεχίστηκε και χτες η μεγάλη εξόρμηση του Κόμματος στη Δυτική Αττική. Με τις ανακοινώσεις των ΤΟ Βιομηχανίας και Βορειοδυτικής Αττικής του Κόμματος, οι Οργανώσεις απευθύνουν μαχητικό κάλεσμα διεκδίκησης όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας από την πανδημία, τα οποία γίνονται ακόμα πιο επιτακτικά μετά τις ανησυχητικές και γενικόλογες «ενημερώσεις» της κυβέρνησης για «αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο» στην περιοχή.

Η ανησυχία των εργαζομένων είναι έκδηλη, αφού οι φόβοι τους ότι από τα εργοστάσια και τους άλλους μεγάλους χώρους δουλειάς μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειές τους εντείνονται όλο και περισσότερο μετά τη γνωστοποίηση ότι δεκάδες κρούσματα επιβεβαιώνονται σε βιομηχανίες της περιοχής.

Τα μέτρα που είναι αναγκαία στους μεγάλους χώρους δουλειάς της περιοχής, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, δεν τηρούνται και τα «πρωτόκολλα» γίνονται «λάστιχο» καταπώς συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους, κάτι που άλλωστε αναδεικνύεται με επιμονή από σωματεία και συνδικάτα.

Στο μεταξύ, η «εντατικοποίηση των ελέγχων» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την περιοχή εξαντλήθηκε σε περίπου 950 rapid tests το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τη μορφή του «drive through», σε πλατείες της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, Δευτέρα, Τρίτη και σήμερα Τετάρτη η περιοχή δεν περιλήφθηκε σε πρόγραμμα τέτοιων ελέγχων. Προτιμήθηκε δηλαδή να στηθούν τέτοια συνεργεία του ΕΟΔΥ το Σαββατοκύριακο και μάλιστα μακριά από χώρους δουλειάς, αντί να πάνε σε ώρες αιχμής στις μεγάλες βιομηχανίες ή στους χώρους διέλευσης των εργαζομένων.

Η ανησυχία είναι λογικό να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη μετά τις αποκαλύψεις για την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αττικής και το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν ακούει τη φωνή των υγειονομικών που ζητάνε όλα τα αναγκαία όπλα για να δώσουν τη μάχη με επιτυχία.

Από τα χαράματα, οι κομμουνιστές που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, στέλνουν σε όλη την εργατική τάξη και το λαό το μήνυμα της αγωνιστικής διεκδίκησης για όλα αυτά που σήμερα είναι αναγκαία να γίνουν για να προστατευτούν η ζωή και η υγεία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων της περιοχής. Η ζωή και η υγεία που ιδιαίτερα στη Δυτική Αττική είναι μόνιμα στο «κόκκινο».

Χτες το πρωί, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση στο σταθμό του προαστιακού της Ελευσίνας, από όπου πολλοί εργαζόμενοι περνάνε για να πάνε στη δουλειά τους.

Επίσης, συνεργεία των Κομματικών Οργανώσεων πραγματοποίησαν εξορμήσεις - παρεμβάσεις σε εργοστάσια της περιοχής, όπως στην «ΤΕΧΝΟΚΑΝ» στη Μάνδρα, στη «ΝΟΥΝΟΥ» και στη «ΜΕΒΑΚΟ» στον Ασπρόπυργο, στο «ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ» στο Μενίδι, στην «ΕΤΕΜ» και στη «Δημητρίου Κατασκευαστική» στη Μαγούλα. Από το μεσημέρι και μετά οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν στην «Οικοχημική» στα Ανω Λιόσια, στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» στον Κόκκινο Μύλο και «Μy Market» στο Ολυμπιακό Χωριό. Επίσης, στην εταιρεία επεξεργασίας χαρτιού «Intertrade» στο Ολυμπιακό Χωριό.

Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που στέκονται για να συζητήσουν. «Κάτι πρέπει να γίνει», είναι αυτό που οι περισσότεροι απαντούν συζητώντας με τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, επιβεβαιώνοντας και οι ίδιοι από το δικό τους χώρο δουλειάς ότι «τα μέτρα προστασίας από την πανδημία δεν τηρούνται».

Η μεγάλη εξόρμηση του ΚΚΕ συνεχίζεται τις επόμενες μέρες σε ολόκληρη την περιοχή και σε δεκάδες χώρους δουλειάς, με στόχο να φτάσει το μήνυμά του σε όλο τον λαό και την εργατική τάξη της περιοχής.

Φτάνει πια με αυτήν την πολιτική!

«Η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα που υπηρετούν την ίδια πολιτική, αποδεικνύονται οι καλύτεροι σύμμαχοι των εργοδοτών για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους. Υπηρέτησαν και υπηρετούν μια πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό. Φτάνει πια! Τώρα να δυναμώσει η πάλη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού. Τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Δεν θα βάλουμε άλλο σε κίνδυνο την υγεία μας για τα δικά τους κέρδη», αναφέρει η ΤΟ Βιομηχανίας του ΚΚΕ, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα αιτήματα: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς. Με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας να γίνουν δωρεάν μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους. Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα, καθώς αυτό δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας. Να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων από και προς την εργασία τους. Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Στα μεγάλα εργοστάσια που απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους, να μπουν δωρεάν δρομολόγια με ευθύνη της εργοδοσίας. Να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές Υγείας, να στελεχωθούν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Να γίνει πραγματική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

  • Την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη, στις 7.30 π.μ., ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος θα περιοδεύσει και θα συνομιλήσει με τους εργαζόμενους του δήμου Φυλής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ