Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατάληψη στη χωματερή της Σαντορίνης

Κατάληψη στη χωματερή της Σαντορίνης, που βρίσκεται σε μια πλευρά της Καλντέρας, μεταξύ Θήρας και Μεσσαριάς, πραγματοποιούν από χθες οι κάτοικοι του νησιού, διαμαρτυρόμενοι για την ανεξέλεγκτη λειτουργία της.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι ζητούν να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο σημείο η χωματερή και να προχωρήσουν, επιτέλους, οι μελέτες για την εξεύρεση νέου χώρου, όπου η επεξεργασία και ταφή των απορριμμάτων θα γίνεται με σύγχρονους όρους. Στο χώρο της κατάληψης βρέθηκαν το πρωί, τόσο ο δήμαρχος (πρόσκειται στη ΝΔ) του νησιού, όσο και ο έπαρχος Κυκλάδων (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι επιχείρησαν να μεταθέσουν τις ευθύνες, ο μεν πρώτος στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ο δε δεύτερος στο δήμο που δεν έχει προχωρήσει στη χωροθέτηση νέου χώρου.

Σύμφωνα με τον Β. Σιγάλα, επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Κυκλάδων», ο συγκεκριμένος χώρος έχει κορεστεί, ενώ λόγω της θέσης που βρίσκεται η χωματερή, πολλά σκουπίδια μεταφέρονται από τον αέρα στη θάλασσα και τη μολύνουν. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι από το 1987 οι ιθύνοντες κοροϊδεύουν τον κόσμο, καθώς το συγκεκριμένο σημείο επιλέχτηκε ως προσωρινός χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων, μέχρι να βρεθεί κάποιος καλύτερος, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ