Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΕΥΚΗΣ
Ακόμη δεν έμαθε ο ΟΕΚ για τις ζημιές από το σεισμό

Από τη συγκέντρωση κατοίκων την περασμένη Κυριακή
Από τη συγκέντρωση κατοίκων την περασμένη Κυριακή
Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά την επίλυση των προβλημάτων τους είναι οι κάτοικοι του Ηλιακού χωριού Πεύκης. Την περασμένη Κυριακή το πρωί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού και με φανερή αγανάκτηση, αποφάσισαν να συνεχίσουν συντονισμένα πλέον τον αγώνα τους προκειμένου να τους δοθούν τα οριστικά παραχωρητήρια από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές από το σεισμό της 9ης Σεπτέμβρη 1999. Την ίδια στιγμή, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ του τελευταίου διμήνου ξεχείλισαν το ποτήρι για τους κατοίκους, που καλούνται να πληρώσουν αυξημένους κατά πολύ λογαριασμούς. Οι υπεύθυνοι του ΟΕΚ, όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής κατοίκων του Ηλιακού χωριού, επέλεξαν να αναπροσαρμόσουν κατά 20% τις τιμές για τη θέρμανση των 252 κατοικιών του οικισμού, ενώ πριν λίγο καιρό οι ίδιοι τους διαβεβαίωναν ότι οι αναμενόμενες ανατιμήσεις για τη θέρμανση μέσα στο 2002 θα ήταν γύρω στο 4%.

Δυόμισι χρόνια έχουν περάσει από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτέμβρη 1999 και ακόμη ο ΟΕΚ δεν έχει λάβει μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών στο Ηλιακό χωριό της Πεύκης, το οποίο ανήκει στην ιδιοκτησία του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στο Ηλιακό χωριό είχε φέρει στις 12.1.2000 στη Βουλή το ΚΚΕ, επισημαίνοντας την έλλειψη ενδιαφέροντος μέχρι τότε από τον ΟΕΚ για την αποκατάσταση των ζημιών. Στις 23.4.2001 το ΚΚΕ επανέφερε με νέα Ερώτηση το θέμα στη Βουλή όπου απαντώντας ο τότε υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης είχε δηλώσει ότι ο οικισμός δεν έχει υποστεί ζημιές και ότι ποτέ δεν έγινε καμία αναφορά ζημιών από τους κατοίκους του οικισμού, ούτε κατατέθηκε από τους δικαιούχους προς τον ΟΕΚ οποιαδήποτε αίτηση για παρέμβασή του προς επισκευή.

Κι ενώ οι κάτοικοι εδώ και χρόνια περιμένουν τόσο τα οριστικά παραχωρητήρια όσο και τις επισκευές των ζημιών, αίσθηση προκάλεσε στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας η τοποθέτηση εκπροσώπου του συλλόγου του Ηλιακού χωριού να αφήσουν για τον επόμενο μήνα να αποφασίσουν αν και με ποιον τρόπο θα διαμαρτυρηθούν και θα διεκδικήσουν την επίλυση των προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ