Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για μια άλλη στάση ζωής

Αξιέπαινη εκδήλωση στην Κέρκυρα ενάντια στα ναρκωτικά

Μια μεγάλη συγκέντρωση φορέων και νέων, με «παράθυρο» σε μια αγωνιστική στάση ζωής, απαλλαγμένη από ουσίες και εξαρτήσεις, ήταν αυτή που έγινε στην Κέρκυρα προχθές το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο. «Μια άλλη στάση ζωής ενάντια στην κουλτούρα της χρήσης», ήταν το θέμα της εκδήλωσης, την οποία συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Μονάδα Πρόληψης (ΔΗΜΟΠ), η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, ο Σύλλογος «Στήριξη», η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κερκυραίων, όπου συγκεντρώθηκαν γύρω στα 400 άτομα και διήρκεσε για τρεις ώρες.

Η συζήτηση ανέδειξε τα ζητήματα της πρόληψης, των ναρκωτικών και της εφηβείας, καθώς και του ρόλου που παίζει το εκπαιδευτικό σύστημα σ' αυτήν την υπόθεση. Ομιλητές ήταν η Αννέτα Τσελέντη, ψυχίατρος και επιστημονική υπεύθυνος του ΔΗΜΟΠ και ο Ηλίας Μιχαλαρέας, θεραπευτής της κοινότητας «18 Ανω».

Το κλείσιμο αυτή της αξιέπαινης εκδήλωσης ήρθε με ένα συγκινητικό θεατρικό δρώμενο από τη Ραδιοφωνική Ομάδα Επανένταξης, που κάνει κάθε Κυριακή, 12 με 2 το μεσημέρι, πρόγραμμα στον «902 Αριστερά στα FM», όπου παρουσίασαν τη βιωματική τους εμπειρία από το δρόμο των ναρκωτικών και το πέρασμά τους στο δρόμο του αγώνα, που ανοίγεται μπροστά τους μέσα από την πορεία τους στη θεραπευτική κοινότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ