Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ για τα αρδευτικά Θεσσαλίας

Παρέμβαση για τα αρδευτικά έργα που είναι απαραίτητα για την περιφέρεια της Θεσσαλίας, αλλά δε γίνονται - για οικονομικούς και περιβαλλοντικούς λόγους - έκανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επερώτησης της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής. Η «αιτία» που δε γίνονται τα συγκεκριμένα έργα, παρατήρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι «το ότι δε θέλει ούτε η κυβέρνηση ούτε η ΕΕ την αύξηση της αγροτικής παραγωγής». Από την πλευρά τους οι επερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ανικανότητα στους ρυθμούς κατάθεσης των μελετών προκειμένου να απορροφηθούν τα ανάλογα κονδύλια από την ΕΕ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πάντως ότι «τα ευρωπαϊκά όργανα δε θέλουν να χρηματοδοτήσουν αρδευτικά έργα», ενώ «η κυβέρνηση έχει κάνει την πολιτική της ΕΕ δική της υπόθεση». Ανέφερε ότι «τα χρήματα που διατίθενται είναι ζήτημα αν φτάνουν για τη διατήρηση των υπαρχόντων έργων», ενώ «μόνο το 5% του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης διατίθεται για εγγειοβελτιωτικά έργα», για να καταλήξει στην εκτίμηση ότι «είναι σαφής η άρνηση της ΕΕ να μην προχωρήσουμε σε περισσότερες αρδεύσεις».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ο Αντώνης Σκυλλάκος τόνισε πως η ΝΔ στην τριετία που κυβέρνησε επικαλούνταν σαν κύριο πρόβλημα την προστασία του περιβάλλοντος και όχι την αγροτική παραγωγή. Κατέληξε ασκώντας κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επισημαίνοντας πως «γίνεται μια συνολική προσπάθεια να κινούμαστε στα πλαίσια της αγροτικής πολιτικής» αφού, όπως είπε, «και τα δυο κόμματα συμφωνείτε στην πολιτική αυτή ακόμα και στις ατομικές ποσοστώσεις» για την αγροτική παραγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ