Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Κινητοποίηση για φτηνή θέρμανση και Ενέργεια για τον λαό

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Κινητοποίηση με αίτημα τη φτηνή θέρμανση και Ενέργεια για τον λαό πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εργατικά σωματεία και φορείς της Κοζάνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κοζάνης. Κρατώντας πανό με το σύνθημα «Καμία αύξηση σε θέρμανση και νερό», τα σωματεία και οι φορείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση για αυξήσεις κατά 10% στην τηλεθέρμανση και κατά 7% στην πόλη της Κοζάνης και 10% στα χωριά της περιοχής για το νερό.

Οπως τονίζει σε αντίστοιχη ανακοίνωση το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης, οι αυξήσεις αυτές αποφασίζονται σε μια περίοδο που η εργατική - λαϊκή οικογένεια χτυπιέται από την ακρίβεια στο ρεύμα, στο σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα κ.α. και βλέπει να ροκανίζεται το πενιχρό της εισόδημα, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια θα εκτινάξουν την ενεργειακή φτώχεια.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της "απελευθέρωσης" της αγοράς Ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης. Κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, φτώχεια και εξαθλίωση για τον λαό. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», σημειώνει η ανακοίνωση και καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής να απαντήσουν με μαζικούς, συλλογικούς, αποφασιστικούς αγώνες ενάντια στην πολιτική που τους μαυρίζει τη ζωή.

Κινητοποίηση με αιχμή τα ζητήματα των ανατιμήσεων σε Ενέργεια και άλλα βασικά αγαθά οργανώνουν φορείς της Ξάνθης, αύριο, Παρασκευή 11 Φλεβάρη, με παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 π.μ. στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ