Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Αναστολή τακτικών εισαγωγών σε καρκινοπαθείς

Σοβαρή καταγγελία κάνουν οι γιατροί της Πνευμονολογικής και των Α' και Β' Παθολογικών κλινικών

Το ντόμινο προβλημάτων που προκαλεί η πολιτική υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων και πριμοδότησης των επιχειρηματικών ομίλων Υγείας αναδεικνύει η καταγγελία που κάνουν οι γιατροί των κλινικών Πνευμονολογικής, Α' και Β' Παθολογικών του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς (ΓΟΝΚ). Τα προβλήματα του νοσοκομείου έχουν γιγαντωθεί μετά την ένταξη στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών της Αττικής, προς αντικατάσταση του «Σισμανόγλειου» (το οποίο μετατράπηκε 2η φορά σε νοσοκομείο Covid).

Οι γιατροί, που σήμερα Πέμπτη, στις 10 π.μ., παραχωρούν συνέντευξη Τύπου και καλούν σε συνέλευση, σημειώνουν ότι μετά την είσοδο του νοσοκομείου στις γενικές εφημερίες, «η κατάσταση έχει γίνει δραματική και επικίνδυνη, τόσο για τους γιατρούς όσο, και κυρίως, για τους ασθενείς». Για παράδειγμα, μόνο την περασμένη Δευτέρα έγιναν 20 εισαγωγές, που προστέθηκαν στους ήδη 40 νοσηλευόμενους, οδηγώντας σε σύνολο 60 ασθενών. Γι' αυτούς τους ασθενείς, μετά τη γενική, εφημερεύει μόνο ένας ειδικευόμενος γαστρεντερολόγος και μια ειδική γιατρός! Τονίζεται επίσης ότι η Πνευμονολογική κλινική είναι μονήρης και παρ' όλα αυτά εφημερεύει ως μοναδική Πνευμονολογική στο Λεκανοπέδιο ανά 4 μέρες 24 ώρες.

Για τους κατά μέσο όρο 70 νοσηλευόμενους ασθενείς των 2 παθολογικών, εφημερεύουν συνήθως 2 ειδικευόμενοι, ενώ οι ειδικευμένοι είναι on call, καθώς αφενός δεν φτάνουν και αφετέρου δεν δικαιολογείται ενεργή εφημερία.

Επιπλέον, και οι δύο Παθολογικές κλινικές διατηρούν εξειδικευμένα ιατρεία, λοιμώξεων και ηπατολογικό, με ασθενείς βαρέως πάσχοντες που χρήζουν διαρκούς παρακολούθησης, εκτίμησης και εισαγωγής στο νοσοκομείο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ στο πλαίσιο του ηπατολογικού ιατρείου δίνεται ανοσοθεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο του ήπατος ανά 21 μέρες.

«Γίνεται σαφές και για τον πιο κοινό νου ότι οι ανωτέρω άρρωστοι και οι ανωτέρω θεραπείες δεν μπορούν να περιμένουν, αλλά η έλλειψη κλινών και η έλλειψη ιατρών τούς θέτουν εκ των πραγμάτων στην αναμονή, πράγμα εγκληματικό και αντιεπιστημονικό! Σε αυτά προστίθεται και η απαράδεκτη απόφαση του Διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας περί αναστολής τακτικών εισαγωγών. Και με τον όρο τακτικές εισαγωγές εννοεί τους ασθενείς με καρκίνο ήπατος που έχουν προγραμματισμένη αντικαρκινική θεραπεία ή τους ασθενείς με υποτροπή σκλήρυνσης κατά πλάκας».

Οι γιατροί των παραπάνω κλινικών απαιτούν μεταξύ άλλων τη στελέχωση των κλινικών, 12ωρη εφημέρευση κάθε 4 μέρες για την Πνευμονολογική, να ανακληθεί η απόσπαση του ειδικευόμενου παθολόγου από το «Αγία Ολγα» και να μη γίνει καμιά μετακίνηση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών εργαζομένων και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ