Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η ενίσχυσή του μπορούν να διαμορφώσουν δυναμική υπέρ του λαού

Συγκέντρωση στα Ανω Λιόσια με ομιλητή τον Γ. Πρωτούλη

Την Κυριακή 6 Φλεβάρη οι ΚΟ Φυλής του ΚΚΕ πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση στα Ανω Λιόσια, στο κλειστό γήπεδο Αγ. Νικολάου, με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Γ. Πρωτούλης αρχικά αναφέρθηκε στην κλιμακούμενη δράση φασιστικών ομάδων στο Μενίδι και τα Ανω Λιόσια όσο και στη Θεσσαλονίκη και την οποία έχει αναδείξει το ΚΚΕ με συγκεκριμένες καταγγελίες: «Το αυγό του φιδιού ζεσταίνεται στην κρατική ανοχή, στη θεωρία των δύο άκρων, που αποτελεί πλυντήριο του ναζισμού και κατασκεύασμα των αφεντικών για να χτυπούν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, θρέφεται στον χουλιγκανισμό των γηπέδων από τις ομάδες - εταιρείες των μεγαλοπαραγόντων καπιταλιστών, στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Εκπαιδεύεται στα κορμιά των αδυνάτων, των φτωχών και ταλαιπωρημένων, όπως στους μετανάστες - πρόσφυγες, μέχρι να αρχίσει να κυκλοφορεί και να δολοφονεί», σημείωσε μεταξύ άλλων και τόνισε: «Οι κρατικές αρχές να μην κάνουν τους ανήξερους! Να μαζέψουν τις διάφορες συμμορίες εδώ και τώρα. Τις ξέρουν πολύ καλά απέξω και ανακατωτά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να συναντήσουν τη μαζική καταδίκη από όλους τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

Καμιά εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του


Στη συνέχεια, στην ομιλία του στάθηκε στο κεντρικό πολιτικό πρόβλημα, που όπως σημείωσε αφορά το εχθρικό κράτος για τις λαϊκές ανάγκες, ζήτημα το οποίο πρέπει να μπει στο επίκεντρο του προβληματισμού ως η αιτία όλων των δεινών, η αιτία που διαρκώς η ζωή μας υποβαθμίζεται, ενώ η εποχή μας και τα επιτεύγματά της μπορούν να εξασφαλίσουν πραγματική ευημερία, άνετη και αξιοπρεπή ζωή. Οπως εξήγησε: «Είναι ένα κράτος φτιαγμένο για να θωρακίζει την κερδοφορία των λίγων. Ενα κράτος που υπηρετεί μια χούφτα παράσιτα, εκμεταλλευτές του μόχθου των ανθρώπων. Και γι' αυτόν το λόγο, ακριβώς, την ίδια ώρα είναι παντελώς ανίκανο και δυσκίνητο στο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή, τη λαϊκή περιουσία. Είναι ταχύτατο και αποτελεσματικό μόνο στο να θυσιάζει εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, προκειμένου να υπηρετήσει τις επενδύσεις, τα κέρδη, τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου. Και φυσικά, μέρος αυτού του προβλήματος είναι οι κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτό το σύστημα και διαχειρίζονται την κρατική εξουσία. Σαν τη σκυταλοδρομία παραλαμβάνει ο ένας από τον άλλο τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής και τη συνεχίζει».

Το ΚΚΕ, τόνισε, «καλεί τον λαό να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στο σημερινό κράτος και τις κυβερνήσεις του, να μην προσδοκά λύσεις σε εργολάβους λύσεων και επίδοξους σωτήρες που υπόσχονται εύκολες και ανώδυνες λύσεις, ούτε στις κυβερνητικές εναλλαγές του ίδιου τελικά πολιτικού προσωπικού, βγαλμένου από την ίδια αστική - καπιταλιστική μήτρα».

Το Πρόγραμμα του ΚΚΕ απαντάει στο ζήτημα πως ο λαός μπορεί να ζήσει όπως του αξίζει

Αφού κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αναλογιστούν τη δυναμική που θα μπορούσε να διαμορφωθεί υπέρ του λαού αν δυνάμωνε η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, αν δυνάμωνε η ενεργητική στήριξη στην πολιτική του πρόταση, σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο που δίνει όχι μόνο απαντήσεις σε βασανιστικά καθημερινά ερωτήματα, αλλά ανοίγοντας δρόμους προς τα εμπρός, για τις μεγάλες ανατροπές που απαιτούνται:

«Ενα Πρόγραμμα που εμπλουτίζεται καθημερινά από την πείρα της ταξικής πάλης, από τον διάλογο και τις συζητήσεις με τα πιο πρωτοπόρα τμήματα της εργατικής τάξης. Γιατί το ΚΚΕ με τα μέλη και τα στελέχη του πρωτοστάτησε και συνεχίζει σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων. Πρωτοστατεί για την οργάνωσή τους, τον συντονισμό τους, την έκφραση της πιο πλατιάς ταξικής αλληλεγγύης, για να γίνονται οι ίδιοι οι εργάτες πρωταγωνιστές της πάλης, διαμορφωτές των αιτημάτων και των μορφών πάλης που επιλέγουν, συμμέτοχοι σε όλα. Η ταξική πάλη είναι μεγάλο σχολείο για όλους και όλες. Ας πάρουμε μόνο τους μεγάλους αγώνες των τελευταίων μηνών που συγκίνησαν και έδωσαν ανάταση σε όλους τους εργαζόμενους, όπως οι διανομείς της "e-food", οι λιμενεργάτες της COSCO, οι μεταλλεργάτες της ΛΑΡΚΟ.

Εμπλουτίζεται και από τις συζητήσεις με τα πιο πρωτοπόρα τμήματα της ελληνικής διανόησης, των μαρξιστών ερευνητών. Πατάει στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, αξιοποιεί το εργατικό επιστημονικό δυναμικό της και απαντά στο κρίσιμο ζήτημα: Ο λαός αυτού του τόπου να μπορεί να ζήσει όπως του αξίζει, όπως ορίζει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Να μπορεί να απαλλαγεί από τις αλυσίδες της ανεργίας, της φτώχειας, της ανασφάλειας. Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλους με κριτήρια κοινωνικά, ταξικά. Απευθύνεται σε όσους νιώθουν ριζοσπάστες αριστεροί και θυμώνουν με όλους όσοι έχουν κακοποιήσει έννοιες και αξίες, με όσους δεν έκοψαν δεσμούς με το κίνημα, πιστεύουν στη δυναμική που μπορεί να γεννήσουν οι αγώνες».

Ολοκληρώνοντας ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε ότι «μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, το οποίο θα συμβάλει στη συγκέντρωση δυνάμεων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη μόνη διέξοδο υπέρ του εργαζόμενου λαού, την αληθινή πολιτική αλλαγή, την αληθινή ανατροπή προς όφελος του εργαζόμενου λαού, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Πληθαίνουν τα μηνύματα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στα Ανω Λιόσια διαβάστηκε το μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ του Μάρκου Ελ Ρουμπια, μέλους του ΔΣ της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ανω Λιοσίων και Φυλής, προέδρου του 1ου Γυμνασίου Ανω Λιοσίων και μέλους του ΔΣ του ΕΣΥΝ Παράρτημα Αχαρνών - Φυλής, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Οφείλουμε όλοι να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να αγωνιστούμε για αυτά που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας. Το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, την Προσχολική και Ειδική Αγωγή, στην ανάπτυξη του ελεύθερου χρόνου και την πρόσβαση του λαού στον Πολιτισμό με όλες τις απαραίτητες υποδομές. Να αγωνιστούμε με τις δυνάμεις που παραμένουν συνεπείς στον αγώνα για τα δίκια μας και τα δικαιώματα των αδύναμων, των μη προνομιούχων. Των απλών ανθρώπων. Οφείλουμε να συμπορευθούμε με τις δυνάμεις που αντιστέκονται στις διαθέσεις των οικονομικά ισχυρών, που υποδουλώνουν όλο και περισσότερο τον λαό, καθιστούν δυσβάστακτο το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον του. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στο Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ