Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Πρόκληση οι πανηγυρισμοί πάνω στα συντρίμμια της δημόσιας Υγείας

Πάνω από 24 χιλιάδες οι νεκροί την ώρα που επιχειρείται «κουκούλωμα» της πανδημίας

Eurokinissi

Oσο η κυβέρνηση σφυρίζει στον παλιό σκοπό του «νέου ΕΣΥ», ετοιμάζοντας απολύσεις σε χιλιάδες συμβασιούχους, επικουρικούς που λήγουν οι συμβάσεις τους και μόνιμους εργαζόμενους που παραμένουν σε αναστολή, καθώς και να κλείσει - συγχωνεύσει κι άλλα νοσοκομεία, τμήματα και κλινικές, να ιδιωτικοποιήσει παραπέρα το σύστημα Υγείας, στερώντας ακόμα και τα στοιχειώδη από τον λαό, τόσο η πανδημία εξακολουθεί να σαρώνει.

Χτες έχασαν τη ζωή τους άλλοι 87 ασθενείς, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.410 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 515, από τους οποίους το 76,7% είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι, ενώ κατά 4,1% αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα δημόσια νοσοκομεία, φτάνοντας τις 441.

Επιβεβαιώθηκαν 19.618 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 5.101 εντοπίστηκαν στην Αττική και 2.391 στην Θεσσαλονίκη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 2.109.999.

«Διαγκωνισμοί» πάνω στο χάλι των νοσοκομείων

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας, η κυβέρνηση κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες προπαγανδιστικό βίντεο για τις ΜΕΘ. Εν ολίγοις επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μόνο 557 δημόσιες κλίνες ΜΕΘ το 2019 και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ τις αύξησε σε 1.105 το 2022. Προσπερνώντας βέβαια ότι πριν την πανδημία απαιτούνταν 3.500 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ, και τα 1.105 δεν επαρκούν καν για τις ανάγκες με τον κορονοϊό. Φτάνει μάλιστα να παρουσιάζει ως πλημμυρίδα προσλήψεων τις 15.732 συμβασιούχων, επικουρικών αλλά και εκείνους που μετακινήθηκαν (δερματολόγοι, ουρολόγοι κ.λπ.) και κλήθηκαν χωρίς εξειδίκευση να στελεχώσουν σε ένα βράδυ τις ΜΕΘ. Οι οποίοι άλλωστε μετά το ξεζούμισμά τους θα πεταχτούν στην ανεργία, θα πάει στράφι δηλαδή η πολύτιμη εμπειρία που απέκτησαν. Κι όλα αυτά όταν τα οργανικά κενά είναι πολλαπλάσια από πριν την πανδημία, και όταν η κυβέρνηση στα μουλωχτά καταργεί δεκάδες οργανικές θέσεις από τα οργανογράμματα των νοσοκομείων (Λευκάδας, ΠΑΓΝΗ).

Το αποκορύφωμα της πρόκλησης είναι η αναφορά της κυβέρνησης ότι «η Ελλάδα έχει σήμερα 13,5 κλίνες ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 12,9 κλίνες/100.000 κατοίκους το 2018»... Η αναφορά αυτή καταρχάς πράττει τη λαθροχειρία να συγκρίνει τις σημερινές ΜΕΘ στην Ελλάδα με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο προ πανδημίας. Και η ουσία είναι ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι ευρωπαϊκοί μέσοι όροι των εμπορευματοποιημένων συστημάτων Υγείας δεν προστάτεψαν τους λαούς από τις εκατόμβες νεκρών, έφεραν τους γιατρούς αντιμέτωπους με την τραγωδία της διαλογής ασθενών, που στερεί σε εκατομμύρια ανθρώπους το δικαίωμα να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους.

Με ψέματα η κυβέρνηση επιχειρεί να κουκουλώσει ότι οι καθημερινές εκατόμβες νεκρών φέρουν και τη δική της υπογραφή, όπως με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό του 2022 κατά 139 εκατ. για τα δημόσια νοσοκομεία και κατά 52% για την ΠΦΥ, την ίδια ώρα που επιχειρηματικοί όμιλοι θα τσεπώσουν 11 δισ. ευρώ «ζεστό» χρήμα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης, και που δίνονται τεράστια ποσά για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, τα οποία ποσά θα αξιοποιηθούν για τη λειτουργία των νοσοκομείων ως αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων.

Στο μεταξύ, στη χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποφασίστηκε να μην υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση, ενώ παραμένουν οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ