Σάββατο 12 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 13 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Ολοι στη μάχη για την ακύρωσή της!

Συγκέντρωση στην Αθήνα τη μέρα που θα μπει προς ψήφιση στη Βουλή

Σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης ενάντια στην επικείμενη κύρωση από τη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, ενάντια στην εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, κατέληξε η σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από εργατικά σωματεία της Αττικής, την ΟΒΣΑ, την ΟΓΕ, συλλόγους γονέων και φοιτητικούς συλλόγους, από τις Επιτροπές Ειρήνης Αττικής, φορείς του λαϊκού κινήματος.

Αποφασίστηκε συγκέντρωση στην Αθήνα την μέρα που θα μπει προς ψήφιση στη Βουλή η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Μέχρι τότε οι φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα θα αναπτύξουν πολύμορφες δραστηριότητες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές της Αθήνας, με στόχο την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης η Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι με τη Συμφωνία αυτή που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στον στρωμένο δρόμο που βρήκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, «η χώρα μετατρέπεται σε προωθημένη επιχειρησιακή βάση για τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα», με ανυπολόγιστους κινδύνους για τον λαό, όπως δείχνει και η πρόσφατη κλιμάκωση στην Ουκρανία.

Καλεί τον λαό να διεκδικήσει ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά: Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις. Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμία για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Επιστροφή όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση της χώρας μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ