Σάββατο 12 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 13 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να ακυρωθεί άμεσα η σχεδιαζόμενη ΠΟΑΥ στις Εχινάδες Νήσους

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε την Παρασκευή, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με την Επιτροπή Αγώνα κατοίκων δήμου Ξηρομέρου Καλάμου Αιτωλοακαρνανίας και Καστού Λευκάδας ενάντια στην υπό ίδρυση Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, και ο Αντώνης Ραλλάτος, υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε στην Επιτροπή Αγώνα τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για την άμεση ακύρωση δημιουργίας ΠΟΑΥ στις Εχινάδες και στην Αιτωλοακαρνανία, που θα οδηγήσει σε επέκταση των υφιστάμενων και δημιουργία νέων μονάδων υδατοκαλλιέργειας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα των ιχθυοαποθεμάτων των παράκτιων περιοχών. Πρόκειται για έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής. Η δημιουργία ΠΟΑΥ θα βάλει ταφόπλακα στις όποιες προϋποθέσεις για ικανοποίηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής σε ψάρεμα, ξεκούραση, αναψυχή, θαλάσσια μπάνια κ.λπ.

Τόνισε ακόμα την ανάγκη να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι για τη δραστική μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον από τις υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες, και ότι καμία απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί χωρίς τη συμμετοχή και τη συμφωνία των κατοίκων και φορέων της περιοχής, όπως δικαίως διεκδικεί και η Επιτροπή Αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υδατοκαλλιέργειες για τις ανάγκες του λαού, όχι για τα κέρδη των ομίλων (2023-02-24 00:00:00.0)
Συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα Ξηρομέρου Αιτ/νίας, Καλάμου και Καστού Λευκάδας (2022-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ