Σάββατο 19 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 20 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο αγώνας των νέων αγροτών μάχη για το μέλλον τους! Είμαστε στο πλευρό τους!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

INTIME NEWS

«Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος! Είμαστε στο πλευρό τους!», δηλώνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, στην οποία αναλυτικά σημειώνει:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας στηρίζει τον αγώνα των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων, των νέων της υπαίθρου, που πάνω από δύο βδομάδες βρίσκονται στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα με τρακτέρ σε όλη την Ελλάδα.

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Είναι αγώνας επιβίωσης για τους ίδιους, τις οικογένειές τους. Ειδικά για τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους ο αγώνας αυτός είναι μάχη για το μέλλον τους, το δικό τους και του τόπου τους. Γι' αυτό και συνεχίζεται τόσες μέρες, κόντρα σε προσπάθειες καταστολής, υπονόμευσης και συκοφαντίας από την κυβέρνηση.

Το υψηλό κόστος παραγωγής, η πώληση των προϊόντων τους σε τιμές ακόμα και κάτω του κόστους, οι αποζημιώσεις - ψίχουλα απέναντι στις φυσικές καταστροφές που έχουν υποστεί, δεν τους αφήνουν άλλη επιλογή από το να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να αγωνιστούν συλλογικά και οργανωμένα.

Η επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική, που ακολουθεί η μία κυβέρνηση μετά την άλλη, πιστές στις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι που ερημώνει την ύπαιθρο από νέους ανθρώπους, που τους στερεί ουσιαστικά την επιλογή να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή στον τόπο τους και στα χωριά τους.

Η ίδια πολιτική είναι που στερεί από τους νέους και τις νέες στα χωριά συνθήκες ζωής με δικαιώματα στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, που στερεί ακόμα και τη στοιχειώδη πρόσβαση σε Εκπαίδευση και Υγεία. Πόσοι μαθητές, παιδιά αγροτικών οικογενειών, μετακινούνται χιλιόμετρα κάθε μέρα απλώς για να πάνε σχολείο ή μια απλή επίσκεψη στο γιατρό;

Η ίδια πολιτική, που εξασφαλίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι τις κοινωνικές ανάγκες, είναι που άφησε τους χώρους Εκπαίδευσης σε πόλεις και χωριά απροστάτευτους από την πανδημία, χτύπησε βάναυσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Σήμερα, χιλιάδες νέοι και νέες σπουδάζουν σε σχολές και τμήματα στα πανεπιστήμια της χώρας μας που σχετίζονται με τον αγροκτηνοτροφικό τομέα ή βρίσκονται στην κατάρτιση σε αντίστοιχες ειδικότητες. Ερχονται καθημερινά αντιμέτωποι με υποβαθμισμένους όρους σπουδών (κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, απαρχαιωμένος εξοπλισμός κ.ά.), αλλά και με την υποβάθμιση των πτυχίων τους και της εργασιακής τους προοπτικής, αφού είναι αναγκασμένοι να κυνηγούν συνεχώς πανάκριβα μεταπτυχιακά, σεμινάρια και πιστοποιήσεις.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που αυτές τις μέρες βρίσκονται στα μπλόκα όλης της χώρας, το ξέρουν καλά: Τα δίκαια αιτήματά τους σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται από τα μέτρα - ψίχουλα που πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους και τον πανελλαδικά συντονισμένο αγώνα τους, τη συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και όχι με αναμονή σε κυβερνητικές εναλλαγές, μεγάλα λόγια και υποσχέσεις από δήθεν σωτήρες, κατάφεραν στο παρελθόν να αποσπάσουν συγκεκριμένα μέτρα, που τους έδωσαν "ανάσα ζωής".

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια.

Σήμερα, στη χώρα μας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, με μια ριζικά διαφορετική αγροτική παραγωγή, στο πλαίσιο μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης, που να λειτουργεί με επίκεντρο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. Το μέλλον του τόπου μας θα το γράψουμε εμείς, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ